Follow us

Hoof and Lur: ένα κρασί για το καλοκαίρι

Το οινοποιείο Τρούπη, που βρίσκεται στο κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας, στην περιοχή Φτέρη, μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλές εκδοχές Μοσχοφίλερου…

Hoof and Lur: ένα κρασί για το καλοκαίρι

Αυτή τη φορά, κάνει μια ενδιαφέρουσα οινική ανατροπή και μας συστήνει ένα νέο σύγχρονο Μοσχοφίλερο “όπως παλιά”. Το Hoof and Lur, προέρχεται από σταφύλια που συλλέγονται από την καρδιά της διάσημης αμπελουργικής ζώνης και παράγεται παραδοσιακά, όπως έκαναν οι παλιοί οινοπαραγωγοί στην περιοχή.

Hoof and Lur: ένα κρασί για το καλοκαίρι

Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα, με τις άγριες ζύμες που υπάρχουν στα σταφύλια, προστίθεται ελάχιστο θειώδες και στο τέλος δεν γίνεται φιλτράρισμα. Το εναλλακτικό Μοσχοφίλερο μοσχοβολάει καλοκαίρι. Στη μύτη πρωταγωνιστούν παιχνιδιάρικες νότες από σαγκουίνι, γκρέιπφρουτ, κίτρο και πορτοκάλι, πασπαλισμένες με πρωτότυπες νότες άχνης ζάχαρης. Στο στόμα, η ζωηρή οξύτητα κλέβει τις εντυπώσεις και του δίνει εισιτήριο διαρκείας για τα καλοκαιρινά γευστικά παντρέματα. Φροντίστε να είναι δροσερό, περίπου στους 12 βαθμούς και δοκιμάστε το με καβούρι, ψητές ή τηγανητές γαρίδες, ριζότο θαλασσινών, γυαλιστερές και μύδια αχνιστά. Τέλειος συνδυασμός είναι επίσης με μια σαλάτα αχινού!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.