Follow us

"Granduca", Porto Carras

"Granduca", Porto Carras

Tο εμβληματικό οινοποιείο της Χαλκιδικής μας σύστησε ένα καινούργιο ροζέ κρασί, που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι και φέρνει μνήμες, ειδικά σε όσους έχουν επισκεφτεί τη Ζάκυνθο. Η Υλιάνα Στέγγου, η ψυχή του κτήματος Πόρτο Καρράς, μας σύστησε το νέο κρασί, που εμπνεύστηκαν από το πανέμορφο λουλούδι του Ιονίου, με συγκίνηση. Για εκείνη είναι ένα όνειρο ζωής, που πραγματοποιήθηκε και κλείστηκε μέσα στην όμορφη φιάλη. Η οικογένεια της, τέσσερις γενιές, η γιαγιά της, η μητέρα της, η ίδια και η κόρη της, μεγάλωσαν στο Τζάντε μαζί με τη μυρωδιά του Granduca.
Το ζωηρό ροζέ κυκλοφορεί την πιο σωστή στιγμή, για να διαδώσει μαζί με τα φρέσκα αρώματά του και την καλοκαιρινή διάθεση. Στροβιλίστε το και θα έρθουν στη μύτη παιχνιδιάρικες νότες λουλουδιών, όπως βιολέτας, γιασεμιού, μαζί με αρώματα πεπονιού, ροδάκινου, φράουλας, μάνγκο και κράνων. Στο στόμα, τα ίδια αρώματα γεμίζουν τον ουρανίσκο και παραμένουν μέχρι τη μεγάλη επίγευση. Το κρασί είναι πλούσιο, γεμάτο, με ωραία οξύτητα και μπορεί να απογειώσει ένα καλοκαιρινό τραπέζι με σολομό, γαρίδες, καβούρια, ψητά ή τηγανητά λαχανικά και ελληνικά τυριά.
Δοκιμάστε το κι εσείς και θα φέρετε στις διακοπές σας λίγον αέρα Γαλλίας και πιο συγκεκριμένα Προβηγκίας. Το Granduca προέρχεται από τις βασικές γαλλικές ποικιλίες της Προβηγκίας, Syrah, Cinsaut και Mourvedre.
Αξίζει να αναφέρουμε και την πολύ ωραία ετικέτα, που έχει σχεδιάσει η κόρης της Υλιάνας, η Ζωή- Πηγή.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.