Follow us

Γεμιστό κοτόπουλο με σως αστακού

Μέσα στις πανέμορφες, αρχοντικές σάλες του «Κυρίου Πιλ Πουλ», (Αποστόλου Παύλου 51 & Πουλοπούλου, τηλ. 3423665) ο σεφ, , ετοιμάζει μια μοντέρνα κουζίνα με πολλές δημιουργικές αναζητήσεις.

Γεμιστό κοτόπουλο με σως αστακού

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου

400 γρμ. λιγκουίνι

8 καραβίδες

4 κουταλιές ηλιέλαιο

200 γρμ. φιστίκια Αιγίνης

80 γρμ. πέστο

4 ασπράδια αυγού

200 γρμ. κονιάκ

24 ντοματίνια

12 σπαράγγια

400 γρμ. άγρια μανιτάρια

80 γρμ. παρμεζάνα

Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

200 γρμ. πράσο

4 πιπεριές κόκκινες

2 κεφάλια αστακού ή καραβίδων

200 γρμ. κρεμμύδια

200 γρμ. καρότα

2 κουταλιές ντοματοπελτέ

Παρασκευή

Κόβουμε το πράσο σε λεπτές λωρίδες και αφήνουμε να ξεραθεί για ένα 24ωρο.

Φτιάχνουμε το πέστο, λιώνοντας στο γουδί ή σε μπλέντερ όλα τα υλικά.

Καθαρίζουμε τις καραβίδες.

Ετοιμάζουμε το ζωμό καραβίδων, σοτάροντας τα κελύφη και τα κεφάλια, τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Σβήνουμε με μπράντι και προσθέτουμε 1 φύλλο δάφνης, πιπέρι, 1 κλωνάρι θυμάρι και τον ντοματοπελτέ.

Βράζουμε για 30 λεπτά.

Σουρώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι ο ζωμός να μείνει ο μισός.

Φτιάχνουμε μια μους, ανακατεύοντας στο μπλέντερ 10 γρμ.

πέστο, 50 γρμ.

κοτόπουλο, 1 ασπράδι, αλάτι, πιπέρι.

Παρασκευάζουμε ζωμό κοτόπουλου, βράζοντας τα κόκαλα και το λαιμό του κοτόπουλου μαζί με μυρωδικά.

Ψήνουμε την πιπεριά και αφαιρούμε τη φλούδα.

Ανοίγουμε το στήθος του κοτόπουλου στη μέση και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε στο κέντρο τις καραβίδες και τα καθαρισμένα φιστίκια.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τη μους.

Τυλίγουμε σφιχτά το κοτόπουλο με σελοφάν και το βράζουμε στο ζωμό του κοτόπουλου για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα βρασμένα λιγκουίνι, σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, με την παρμεζάνα, τα αγριομανιτάρια, το μαϊντανό, τα ντοματίνια, τα σπαράγγια και το ζωμό καραβίδων, για 3 λεπτά.

Μοιράζουμε τα λιγκουίνι στα πιάτα.

Τοποθετούμε γύρω γύρω την ψημένη πιπεριά και τα ντοματίνια και τα σπαράγγια, τα οποία αποχωρίζουμε από τα λιγκουίνι.

Από πάνω τοποθετούμε τις ροδέλες κοτόπουλου.

Τηγανίζουμε το πράσο για δευτερόλεπτα σε καυτό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου.

Επίσης...

Μια Εύκολη και Γευστική Κοτόπιτα

Η συνταγή για μία εύκολη και γευστική κοτόπιτα.

Κοτόπουλο Μαριναρισµένο Ελαφρύ και Νόστιµο

Πώς θα φτιάξεις κοτόπουλο µαριναρισµένο ελαφρύ και νόστιµο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτοσαλάτα Μεθυσµένη

Η συνταγή για μία θαυμάσια κοτοσαλάτα.

Κοτόπουλο µε Μανιτάρια

Η συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια.

Εύκολο Κοτόπουλο Κοκκινιστό µε Σπανάκι

Η συνταγή για εύκολο κοτόπουλο κοκκινιστό µε σπανάκι.

Κοτόπουλο Ψητό της Κατσαρόλας µε Φέτα

Η συνταγή για κοτόπουλο ψητό της κατσαρόλας µε φέτα.

Κοτόπουλο µε Πατάτες και Θυµάρι στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε πατάτες και θυµάρι στην κατσαρόλα.

Κοτόπουλο Λεµονάτο µε Μάραθο

Η συνταγή για κοτόπουλο λεµονάτο µε µάραθο.

Κοτόπουλο Στραπατσάδα

Η συνταγή για κοτόπουλο στραπατσάδα.

Νόστιµη Τάρτα µε Κοτόπουλο

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Κοτόπουλο µε Λάχανο στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις υπέροχο κοτόπουλο με λάχανο στο φούρνο.