Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Στην κάβα Mr Vertigo ανοίγουν τις «Βουργουνδίες της Μεσογείου»

Χρυσούλα Κυριακοπούλου Χρυσούλα Κυριακοπούλου Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στη δραστήρια κάβα στο Κολωνάκι έχουν διοργανώσει μια πολύ ιδιαίτερη γευστική δοκιμή, που είναι ανοιχτή για όλους…

Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε, έχουν καταγωγή από την μυστήρια Αίτνα και αποτελούν συλλογή του εμβληματικού παραγωγού Marco De Grazia. O οινοποιός και η ομάδα του καλλιεργούν τα αμπέλια μόνο οργανικά, με σκοπό να δημιουργήσουν κρασιά, που εκφράζουν τη μοναδικότητα της περιοχής. Για τον λόγο αυτό, δουλεύουν μόνο με γηγενείς ποικιλίες και έχουν επιλέξει με προσοχή τους αμπελώνες, που βρίσκονται κυρίως στο χωριό Solicchiata.

Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Τα κρασιά της Αίτνας οφείλουν τον ιδιόμορφο χαρακτήρα τους στο αλπικό κλίμα, που προκαλεί μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα και, εννοείται, στο ηφαιστειακό έδαφος με τα 42 διαφορετικά είδη λάβας. Από τις πιο σημαντικές τοπικές ποικιλίες είναι η Nevello Mascalese, που έχει έντονες ταννίνες και η Nevello Cappuciο, που έχει πιο ήπιες και μαλακές.

Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Γενικά, σε ένα κρασί από την Αίτνα εντοπίζουμε αρώματα καπνιστά, μεταλλικά και πυρολιθικά, μαζί με φρέσκα κόκκινα φρούτα. Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα και να δοκιμάσουν, πρέπει να είναι στο Mr Vertigo από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ..

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι


Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος