Follow us

"Dianthos", Boutari

"Dianthos", Boutari

Η οικογένεια Μπουτάρη δεν χρειάζεται συστάσεις, και ειδικά σε ότι αφορά τα ροζέ κρασιά έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα από τη δεκαετία του ’80, παρουσιάζοντας εμβληματικούς οίνους -βλέπε Boutari Rosé sec και Demi sec.
Φέτος, που κλείνει 140 χρόνια στον χώρο της παραγωγής, τα γιορτάζει με ένα σπουδαίο σομόν κρασί, το Dianthos, που προέρχεται μόνο από σταφύλια της Νάουσας.
Το όνομα Dianthos δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με τη μυθολογία μας, έτσι ονομάζεται το λουλούδι, που δημιούργησε ο Δίας, επειδή ζήλευε τον κρίνο της Ήρας. Το εντυπωσιακό λουλούδι προέκυψε μέσα από την αστραπή και τον πυκνό καπνό, που δημιούργησε ο δυνατός κεραυνός του Δία.
Το ίδιο εντυπωσιακό είναι το ροζέ Μπουτάρη, αποκλειστικά από Ξινόμαυρο. Σε πρώτη ανάγνωση, σε κερδίζει με τη φρεσκάδα και την πολυπλοκότητα του. Η μύτη του είναι έντονη και φινετσάτη, με ωραίες νότες λουλουδιών και κόκκινων φρέσκων φρούτων. Το στόμα του έχει καλή οξύτητα, που του χαρίζει σπιρτάδα και σώμα, που παραπέμπει σε τυπικό Ξινόμαυρο. Η επίγευση είναι μεγάλη, ευχάριστη και φρουτώδης.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.