Follow us

Το Peloponnese Wine Festival ταξιδεύει στην Κύπρο

Το Peloponnese Wine Festival, λίγο πριν τo καθιερωμένo του ραντεβού με το οινόφιλο κοινό στην Αθήνα, ταξιδεύει στην Κύπρο την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019…

Το Peloponnese Wine Festival ταξιδεύει στην Κύπρο

Για δεύτερη φορά 23 κορυφαίοι οινοποιοί της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, ταξιδεύουν στη Λεμεσό για να εκθέσουν την δουλειά τους και τα κρασιά τους στους επαγγελματίες και οινόφιλους της Μεγαλονήσου. Η αίθουσα Ceronia Hall των Carob Mill restaurants θα γεμίσει με 250 διαφορετικές επιλεγμένες ετικέτες και θα μπορέσουμε να τις ανακαλύψουμε και να τις δοκιμάσουμε από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Το Peloponnese Wine Festival ταξιδεύει στην Κύπρο

Εξαιρετικοί "πρεσβευτές" της Μαντινείας, το Κτήμα Τσέλεπου, το οινοποιείο Τρουπή, η οινοποιία Μποσινάκη και η Μπουτάρης Οινοποιητική με άξονα το αιθέριο Μοσχοφίλερο, αλλά και το “βαρύ πυροβολικό" της Πελοποννήσου, η Νεμέα, με 13 σπουδαία ονόματα, ανάμεσα τους το Κτήμα Σκούρα, η Σεμέλη, το Κτήμα Παπαϊωάννου, το Κτήμα Μπαραφάκα, το οινοποιείο Λαφαζάνη, το Κτήμα Παλυβού, οι αμπελώνες Ζαχαριά, το Κτήμα Ράπτη, το Κτήμα Μητραβέλα, το Κτήμα Μπίζιος, η οινοποιία Κορωνιώτη, το Κτήμα Πυργάκη και το οινοποιείο Γιαννίκου βάζουν το πολυδύναμο Αγιωργίτικο στις αποσκευές τους, θέτοντας τη βάση για μια σπουδαία οινοποιητική εμπειρία. Από δίπλα, γοητευτικοί Ροδίτες και εξωτικές Μαυροδάφνες από τα οινοποιεία Τετράμυθος, Κιντώνης και Αχαιών Οινοποιητική, αναμειγνύονται με τα ήπιας φυσικής οινοποίησης κρασιά του Σκλάβου από την Κεφαλλονιά και τους γηγενείς και μη θησαυρούς από το ιστορικό Κτήμα Μερκούρη και το κτήμα Παναγιωτόπουλου, σε μια αποτύπωση του αστείρευτου οινικού πλούτου της Πελοποννήσου.

Οι φίλοι του κρασιού, που θα έχουν διάθεση για ανακάλυψη και παιχνίδι, θα μπορούν να δοκιμάσουν λευκά κρασιά (taste white) από σημαντικές ελληνικές ποικιλίες, που μεγαλουργούν στην Πελοπόννησο όπως ο Ροδίτης, το Μοσχοφίλερο, το Ασύρτικο, η Μαλαγουζιά και το Φιλέρι, και στη συνέχεια να δοκιμάσουν τυφλά ένα κρασί προσπαθώντας να μαντέψουν ποιας ποικιλίας είναι. Όσοι βρουν σωστά την ποικιλία, θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν κρασιά από τον Πελοποννησιακό αμπελώνα.

"Κερασάκι στην τούρτα" αλλά και ένδειξη της σπουδαιότητας της Κύπρου για τα Wines of Peloponnese, είναι η πρόσκληση στην εκδήλωση του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση MW, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα εκτενές εκπαιδευτικό master class με τίτλο “Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο και Μαυροδάφνη: εκφράσεις και τυπικότητα”, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την κύρια εκδήλωση. Σε αυτό το master class o Γιάννης Καρακάσης θα ξεδιπλώσει τα σπουδαία χαρακτηριστικά, τα διαφορετικά στυλ και την τυπικότητα αυτών των ποικιλιών μέσα από επιλεγμένα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα. Το master class απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου και είναι με πρόσκληση.

Ραντεβού, λοιπόν, Κύπριοι οινόφιλοι, στις 27 Ιανουαρίου σε μια πρόταση να δώσετε "οινική χροιά" στην Κυριακή σας σε ένα όμορφο περιβάλλον, με τους δημιουργούς των κρασιών της Πελοποννήσου έτοιμους να σας υποδεχτούν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Carob Mill Restaurants, Βασιλίσσης Λεμεσός, 0035725820430.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.