Follow us

Βουδόματο… και ροζέ

Σας αρέσει να δοκιμάζετε τα καινούρια κρασιά που κυκλοφορούν και να ανακαλύπτετε σπάνιες ποικιλίες; Τότε, ελάτε μαζί μας να κάνουμε μια βόλτα από Σαντορίνη. Εκεί, η οικογένεια Γαβαλά ασχολείται εδώ και τρεις αιώνες με το αμπέλι και το κρασί.

Βουδόματο… και ροζέ

Σκοπός τους όλα αυτά τα χρόνια είναι η υποστήριξη και η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών ποικιλιών του θηραϊκού αμπελώνα. Είναι οι μόνοι που καλλιέργησαν και αναβίωσαν τις μοναδικές ποικιλίες Κατσανό, Γαϊδουριά και Βουδόματο. Πίστεψαν σ' αυτές και τις έφεραν στο προσκήνιο, δίπλα στο διάσημο Ασύρτικο της περιοχής. Αποτέλεσμα αυτής της αφοσίωσής τους είναι και το νέο κρασί που μας συστήνουν, το Βουδόματο ροζέ, αποκλειστικά από την ομώνυμη ποικιλία. Πρόκειται για ένα κρασί με χρώμα τριανταφυλλί, που χαρακτηρίζεται από φρέσκα αρώματα κερασιού, φράουλας και ροδιού. Το στόμα του είναι δροσερό, με καλή οξύτητα και ευχάριστες ταννίνες. Είναι ένα πλούσιο ροζέ "πασπαρτού" για την κουζίνα και εύκολα θα του βρείτε θέση δίπλα σε λαδερά φαγητά, τηγανιτά ψάρια, ζυμαρικά με κιμά και πιάτα με πρωταγωνιστή το πικάντικο κοτόπουλο. To Βουδόματο ροζέ ήρθε να προστεθεί στην ενδιαφέρουσα γκάμα κρασιών της οικογένειας Γαβαλά, η οποία περιλαμβάνει, από όχι τόσο συνηθισμένες ετικέτες, όπως είναι το λευκό Κατσανό- που προέρχεται από τις άγνωστες ποικιλίες Κατσανό και Γαϊδουριά και έχει κάνει αίσθηση στην αγορά-, μέχρι το εμβληματικό Ασύρτικο, που εκφράζεται μέσα από την κλασική Σαντορίνη ή το Νυχτέρι και έχουν καθιερώσει τους Αμπελώνες Γαβαλά στο κόσμο του κρασιού.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.