Follow us

Ανοιξιάτικες φυσαλίδες

Μολονότι η κρίση χτυπά την πόρτα μας, εμείς δεν την αφήνουμε να μας επηρεάσει – τουλάχιστον όχι στις γιορτές. Θα πιούμε! Και θα πιούμε καλά! Και μάλιστα με φυσαλίδες. Διαλέξαμε τα πέντε καλύτερα ελληνικά αφρώδη για να γιορτάσετε το Πάσχα αλλά και να συνοδεύσετε τα ανοιξιάτικα βράδια σας.

Ανοιξιάτικες φυσαλίδες

Amalia brut

Κτήμα Τσέλεπου, επιτραπέζιος οίνος, αφρώδης λευκός

Προς τιμήν της Αμαλίας Τσέλεπου

Γιατί να το αγοράσετε
Για να μάθουν οι γνωστοί σας ότι η αφρώδης «φορεσιά» του Μοσχοφίλερου αξίζει και με το παραπάνω.

Το προφίλ του
Το κιτρινοπράσινο χρώμα του λάμπει. Στην όσφρηση μοσχοβολάει αρώματα από γλυκό τριαντάφυλλο και ξηρούς καρπούς. Η γεύση του έχει φρεσκάδα και γλυκύτητα που ζωηρεύουν κι από την οξύτητα του Μοσχοφίλερου.

Η συνοδεία του
Αν βρείτε ψιλή αθερίνα και την τηγανίσετε ελαφρά, ο συνδυασμός θα σας μείνει αξέχαστος. Εξαιρετικό και με καναπεδάκια από σολομό.

Ωδή Πανός

Κτήμα Σπυρόπουλου, επιτραπέζιος οίνος, αφρώδης λευκός

Ανοιξιάτικες φυσαλίδες

Η νέα γενιά Σπυρόπουλου στο προσκήνιο

Γιατί να το αγοράσετε
Για να διαπιστώσετε ότι ο Νώντας Σπυρόπουλος ήξερε τι έκανε παραχωρώντας σιγά σιγά τη θέση του στον γιο του Απόστολο.

Το προφίλ του
Λευκοκίτρινο και λαμπερό στο χρώμα, αξιοποιεί τη χάρη του μ’ ένα επίμονο «κορδόνι» φωτεινών φυσαλίδων. Το άρωμα του τριαντάφυλλου στέκεται διακριτικά δίπλα στην πιο εκφραστική παρουσία των κίτρινων φρούτων.

Η συνοδεία του
Απεριτίφ για να μας ανοίξει η όρεξη ή ιδανικό για after dinner drink, αφού φρεσκάρει τον ουρανίσκο. Ταιριάζει και με ελαφριές φρουτοσαλάτες.

Εύα ροζέ

Κτήμα Εύχαρις, επιτραπέζιος οίνος, ημιαφρώδης, ημίξηρος

Από την Εύα και τον Χάρη

Γιατί να το αγοράσετε
Αν σας αρέσουν πολύ τα ροζέ ημιαφρώδη, αυτό εδώ είναι ένα από τα καλύτερα. Δοκιμάζοντάς το, θα διαπιστώσετε ότι η πρόοδος των κρασιών του Κτήματος Εύχαρις είναι εντυπωσιακή.

Το προφίλ του
Έχει άρωμα με απίστευτα φρουτώδη χαρακτήρα – μήλο, βύσσινο και μπανάνα. Πλούσιο και χορταστικό στη γεύση, γλυκό και ζωηρό χάρη στην οξύτητα, ισορροπεί ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια του διοξειδίου.

Η συνοδεία του
Εξαιρετικό με σχεδόν όλα τα πατέ, καθώς η γλύκα του δένει με τη «γλυκιά» λιπαρότητά τους και η οξύτητά του εξισορροπεί το σύνολο. Ανάλαφρο και αιθέριο ως απεριτίφ.

Ροζέ ημίξηρο αφρώδες, από την ΕΑΣ αμυνταίου

Το κόσμημα της Δυτικής Μακεδονίας

Γιατί να το αγοράσετε
Γιατί θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σημαιοφόρο της σοβαρής δουλειάς που κάνουν στην ΕΑΣ Αμυνταίου.

Το προφίλ του
Χρώμα που μόλις να γίνε­ται χάλκινο. Άρωμα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, μαζί με διακριτικά τσιμπήματα από μπισκότο με καφέ. Δεξιοτεχνική ισορροπία της γλύκας με τη ζωηράδα του αφρού, τον φρουτώδη χαρακτήρα και τη ζωντάνια της οξύτητας.

Η συνοδεία του
Είναι θαυμάσιο ως απεριτίφ, δίπλα σε καναπεδάκια με θαλασσινά. Συνοδεύει μια χαρά τάρτες χωρίς κρέμα, με φράουλες, φρούτα του δάσους ή framboise.

Cair Velvet Brut

ΚΑΪΡ ρόδου, επιτραπέζιος οίνος, αφρώδης λευκός

Κατευθείαν από το Νησί των Ιπποτών

Γιατί να το αγοράσετε
Για να δείξετε παντού ότι τα ελληνικά αφρώδη έχουν θέση σε κάθε γιορτινό τραπέζι.

Το προφίλ του
Κιτρινοπράσινο, με χαριτωμένες αποχρώσεις. Ο συνδυασμός Chardonnay-Αθήρι έχει προικίσει το κρασί μ’ ένα ενδιαφέρον αρωματικό μπουκέτο: ολόφρεσκη κόρα ψωμιού, mineral φόντο τσακμακόπετρας, θαυμάσια μαρμελάδα ροδάκινο και πεπόνι.

Η συνοδεία του
Με τέτοια προσωπικότητα, είναι ολοφάνερο ότι αγαπάει όλα τα θαλασσινά. Πολύ καλό και ως απεριτίφ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.