«Amalia», Κτήμα Τσέλεπου: Το αφρώδες των γιορτών

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

«Amalia», Κτήμα Τσέλεπου: Το αφρώδες των γιορτών

Η «Amalia» του Τσέλεπου, ένα από τα πιο αξιόλογα Ελληνικά αφρώδη, παράγεται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής της σαμπάνιας από την αρωματική ποικιλία Μοσχοφίλερο, αποκτώντας πολύπλοκο χαρακτήρα!

Είναι εξωστρεφές κρασί με λαμπερό χρώμα και φίνες φυσαλίδες, σύνθετο άρωμα με κυρίαρχα τα εσπεριδοειδή και διακριτικές νότες ψωμιού και λευκών λουλουδιών. Στο στόμα είναι απολαυστικό, με αναζωογονητική οξύτητα και επίγευση που διαρκεί για ώρα.
Σερβίρεται στους 6-8⁰C, σε ποτήρι σαμπάνιας, σαν απεριτίφ πριν το γεύμα (tip: προσθέστε λίγες ρώγες ροδιού για εντυπωσιακή εμφάνιση). Συνδυάστε το με εκλεκτά ορεκτικά, όστρακα, ψάρια, σούσι και λευκά κρέατα και δεν θα χάσετε!

Δοκιμάστε τη με σπαγγέτι με μύδια, σάλτσα τυριού και πιπέρι, καλαμάρι σχάρας με σάλτσα αυγοτάραχου.


Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

Το κρασί στο εξωτερικό

Το κρασί στην Ελλάδα

ΟΠΑΠ - ΠΟΠ - ΠΓΕ οίνοι

Παραγωγοί

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος