Follow us

Άγιος Χρόνος, Κτήμα Αβαντίς

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο κρασί για να μπούμε στην γιορτινή περίοδο, από αυτό το συναρπαστικό ρουμπινί.

Άγιος Χρόνος, Κτήμα Αβαντίς

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο κρασί για να μπούμε στην γιορτινή περίοδο, από αυτό το συναρπαστικό ρουμπινί. Δεν είναι το όνομα μόνο που μας βγάζει τη γιορτινή διάθεση, αλλά κυρίως ο πληθωρικός αρωματικός και γευστικός χαρακτήρας. Ο Άγιος Χρόνος φέρνει τη γιορτή και μπορεί να λειτουργήσει σαν ξεχωριστό δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή επίσης ως ξεχωριστή πρόταση κρασιού για να συνοδεύσει τα απαιτητικά ρεβεγιόν.
Σε κάθε περίπτωση, έχει τον χαρακτήρα να ανεβάσει την ατμόσφαιρα και να ενισχύσει το άρωμα της γιορτής. Ειδικά στην ενότητα του δείπνου, θα γίνει το πιο δυνατό ζευγάρι με το κυρίως πιάτο. Ο Άγιος Χρόνος έχει το χάρισμα να συνδυάζει τη φινέτσα με τα έντονα στοιχεία, που ρέουν και προκαλούν εκρήξεις στον ουρανίσκο. Στη μύτη, εντυπωσιάζουν τα αρώματα της βιολέτας, της γλυκόριζας, του δαμάσκηνου, της σοκολάτας και των μπαχαρικών. Το στόμα είναι ένα αριστούργημα, καθώς δημιουργεί ένα παιχνίδι ανάμεσα σε πικάντικες και γλυκές νότες με φόντο πάντα τις βελούδινες ταννίνες. Αξίζει, με ένα τέτοιο γεμάτο ποτήρι, να αλλάξουμε ευχές και χρονιά. Το κτήμα Αβαντίς έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κρασί, παντρεύοντας το Syrah με το Viogner, με τέτοιον τρόπο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα κρασιά του Ροδανού.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.