Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη

100 χρόνια ιστορίας σε μια φιάλη

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 24/12/2019

Το εμβληματικό κρασί, που μας μύησε στη χαρισματική ποικιλία ξινόμαυρο, επανακυκλοφορεί με ειδική ετικέτα και συσκευασία…

Το γιορτινό μενού ολοκληρώνεται με ένα πλούσιο κρασί. Σίγουρα, εκτός των άλλων ποικιλιών και τύπων κρασιού χρειαζόμαστε ένα στιβαρό κρασί για να φλερτάρει με τη γεμιστή γαλοπούλα ή το σιγομαγειρεμένο χοιρινό με φρούτα. Βαθυκόκκινο, στιβαρό, πλούσιο, με δυνατό αρωματικό μπουκέτο, είναι το κρασί της οικογένειας Μπουτάρη με πρωταγωνιστή το ξινόμαυρο.

Η Ναούσσα Μπουτάρη μας έχει μυήσει στη χαρισματική ποικιλία κυκλοφορώντας την ασταμάτητα εδώ και εκατό χρόνια. Παλιές και νέες γενιές αγάπησαν μέσα από αυτή την ετικέτα τη σημαντική ελληνική ερυθρή ποικιλία. Τις φετινές γιορτές, η οινοποιεία Μπουτάρη κλείνοντας τα 140 χρόνια παρουσίας στον κόσμο του κρασιού, αποφάσισε να τιμήσει το συγκεκριμένο κρασί με μια σπάνια επανακυκλοφορία. Θα το βρείτε με την ετικέτα που σχεδιάστηκε στην πρώτη του εμφιάλωση, πριν από εκατό χρόνια.

Ένα πολύ ωραίο, συλλεκτικό δώρο για τις γιορτές και μια πολύ καλή πρόταση για να απολαύσετε ένα πολυβραβευμένο κρασί με χαρακτηριστικά αρώματα λιαστής ντομάτας, ώριμων δαμάσκηνων και βατόμουρων, κανέλας, βανίλιας και ξύλου. Το στόμα έχει πολύ ωραίες ταννίνες, είναι γεμάτο, πληθωρικό, φρουτώδες, με μεγάλη επίγευση.

Αν επιλέξετε να το βάλετε στο εορταστικό ρεβεγιόν, φροντίστε να το μεταγγίσετε ή να το έχετε ανοίξει τουλάχιστον μια ώρα πριν. Αν στη γαλοπούλα βάλετε κουκουνάρι και σταφίδες θα δείτε πόσο καλά δένει μαζί τους και εντείνει την επίγευση. Αν, από την άλλη, αντί για γαλοπούλα θέλετε να διαφοροποιηθείτε και να μαγειρέψετε κάποιο χοιρινό ή μοσχάρι στο φούρνο με μπαχαρικά και φρούτα, η Νάουσσα Μπουτάρη θα σας το απογειώσει.
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό