Follow us

Ένα αιθέριο κρασί για τις χρυσές μέρες των γιορτών

Ψάχνετε ένα εκρηκτικό και εορταστικό κρασί για το χριστουγεννιάτικο δείπνο ή για να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Ένα αιθέριο κρασί για τις χρυσές μέρες των γιορτών

Ψάχνετε ένα εκρηκτικό και εορταστικό κρασί για το χριστουγεννιάτικο δείπνο ή για να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Το Semeli Aetheria 2018 είναι πασπαρτού για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο. Για τη δημιουργία του επιλέγονται σταφύλια από τα καλύτερα αμπέλια της ορεινής Αιγιαλείας, από δυο δυναμικές ποικιλίες: την ελληνική Μαλαγουζιά και το διεθνές Chardonnay.

Μύτη και στόμα

Μόλις το σερβίρετε στο ποτήρι αρχίζουν να απελευθερώνονται αρώματα από φρέσκα πράσινα φρούτα, όπως το μήλο και το αχλάδι. Αν το μυρίσετε πιο προσεκτικά, σκάνε εντυπωσιακά οι νότες από λεμονόχορτο και πιπεριά. Η πρώτη γουλιά είναι δροσερή και τραγανή, οι επόμενες γεμίζουν τον ουρανίσκο με βότανα και φρούτα. Έχει αρκετά χαρίσματα, είναι ισορροπημένο, πλούσιο, με τραγανή οξύτητα και ευχάριστη διάρκεια στο στόμα.

Ένα αιθέριο κρασί για τις χρυσές μέρες των γιορτών

Με τι ταιριάζει

Βάλτε το δίπλα σε όλα τα ορεκτικά του γιορτινού δείπνου από τις σαλάτες, τις σούπες, τα θαλασσινά μέχρι και τη γαλοπούλα. Έχει τέτοιο αρωματικό δυναμικό που μπορεί να απογειώσει τα πιάτα. Μια συμβουλή: σερβίρετέ το δροσερό στους 10 με 12°C. www.semeliestate.gr #SemeliWineExperience

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.