Follow us

Central Wine Fair στο Hilton

Η Central Wine Fair ενώνει την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και συγκεντρώνει τις ιστορίες εμβληματικών παραγωγών και τα οινικά αστέρια τους…

Central Wine Fair στο Hilton

Η αίθουσα Τερψιχόρη στο Hilton Athens, για μια μέρα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, θα γεμίσει με σαράντα τρεις οινοποιούς, από τις ρίζες του Όλυμπου μέχρι το Σούνιο! Μέσα στην αίθουσα θα βρούμε τα κρασιά της φετινής χρονιάς, μαζί με σπάνιες οινοποιήσεις, ιδιαίτερες παλαιώσεις και νέες εκπλήξεις. Θα τα δοκιμάσουμε όλα, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με τους ίδιους τους δημιουργούς και θα ανακαλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τις γηγενείς και τις διεθνείς ποικιλίες, που ευδοκιμούν σε αυτές τις τρεις σημαντικές αμπελουργικές περιοχές.

Οι διοργανωτές, Μαριάνα Μακρύγιαννη, Βασιλική Κουτσοβούλου και Γρηγόρης Μιχαήλος, έχουν ετοιμάσει παράλληλα πολλές ενδιαφέρουσες και καινοτόμες εκδηλώσεις και δοκιμές, που μοιράζονται μαζί μας. Σημειώστε τις, γιατί είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε στο φετινό Central Wine Fair:

Central Wine Fair στο Hilton

- Ο Γιάννης Καρακάσης (Master of Wine), θα παρουσιάσει ένα σημαντικό master class για τις αυτόχθονες ποικιλίες της Αττικής, Στερεάς και Θεσσαλίας και το μέλλον τους.

- Το WSPC, που αντιπροσωπεύεται από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη, φέτος κλείνει τα δεκαπέντε χρόνια του και θα συμμετέχει στην έκθεση με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Θα διοργανώσει διάφορα οινικά παιχνίδια για τους επισκέπτες, όπως είναι οι τυφλές δοκιμές και θα τους ιντριγκάρει…

- Στην εκδήλωση, για πρώτη φορά θα υπάρχει ένα μέρος αφιερωμένο στη σύγχρονη ρετσίνα, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να πάρει πληροφορίες για το ιδιαίτερο αυτό στυλ κρασιού και να δοκιμάσει 15 αντιπροσωπευτικές ετικέτες…

- Επίσης, θα υπάρχει ένας άλλος χώρος, που θα εστιάζει στις διεθνείς ποικιλίες, που καλλιεργούνται στις τρεις περιοχές και δίνουν σπουδαία κρασιά.

- Το κοινό θα μπορεί να παντρέψει τα κρασιά με αβγοτάραχο Στέφου, τυριά Καϊδαντζή και αλλαντικά Στρεμμένου.

Όπως καταλάβατε, δεν πρέπει να χάσει κανείς την εμπειρία του Central Wine Fair. Οι πόρτες, για τους επαγγελματίες θα ανοίξουν από τις 11:00 και για τους οινόφιλους από τις 14:00 το μεσημέρι. Η έκθεση κλείνει στις 19:00. Όσο για την είσοδο, είναι δωρεάν για τους επαγγελματίες του χώρου και 5€ για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μπείτε στο https://www.facebook.com/events/2531777150437938/

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.