Δοκιμή στα κρασιά της Αίτνας

Στην κάβα Mr Vertigo ανοίγουν τις «Βουργουνδίες της Μεσογείου»

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 20/11/2019

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στη δραστήρια κάβα στο Κολωνάκι έχουν διοργανώσει μια πολύ ιδιαίτερη γευστική δοκιμή, που είναι ανοιχτή για όλους…

Τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε, έχουν καταγωγή από την μυστήρια Αίτνα και αποτελούν συλλογή του εμβληματικού παραγωγού Marco De Grazia. O οινοποιός και η ομάδα του καλλιεργούν τα αμπέλια μόνο οργανικά, με σκοπό να δημιουργήσουν κρασιά, που εκφράζουν τη μοναδικότητα της περιοχής. Για τον λόγο αυτό, δουλεύουν μόνο με γηγενείς ποικιλίες και έχουν επιλέξει με προσοχή τους αμπελώνες, που βρίσκονται κυρίως στο χωριό Solicchiata.

Τα κρασιά της Αίτνας οφείλουν τον ιδιόμορφο χαρακτήρα τους στο αλπικό κλίμα, που προκαλεί μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα και, εννοείται, στο ηφαιστειακό έδαφος με τα 42 διαφορετικά είδη λάβας. Από τις πιο σημαντικές τοπικές ποικιλίες είναι η Nevello Mascalese, που έχει έντονες ταννίνες και η Nevello Cappuciο, που έχει πιο ήπιες και μαλακές.

Γενικά, σε ένα κρασί από την Αίτνα εντοπίζουμε αρώματα καπνιστά, μεταλλικά και πυρολιθικά, μαζί με φρέσκα κόκκινα φρούτα. Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα και να δοκιμάσουν, πρέπει να είναι στο Mr Vertigo από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ..

Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό