Follow us

Τα ροζέ κρασιά του φθινοπώρου

Τι να κάνεις όταν έχεις ένα δείπνο με διαφορετικά πιάτα και πρέπει να τα συνοδεύσεις με κάποιο ροζέ, ή όταν έχεις ένα κάλεσμα σε party και ψάχνεις τα καλύτερα ροζέ απεριτίφ;

Τα ροζέ κρασιά του φθινοπώρου

Αρώματα κόκκινων φρούτων, λουλουδιών, γλυκών και πικάντικων μπαχαρικών είναι το καλύτερο καλωσόρισμα για το φθινόπωρο. Τα τριανταφυλλί, σομόν και πορφυρά κρασιά έχουν μια ακαταμάχητη και σύνθετη παλέτα, που κερδίζει όλο και περισσότερο τους ουρανίσκους των οινόφιλων. Στην αγορά πλέον κυκλοφορούν αρκετές ετικέτες, με διαφορετικό χαρακτήρα, που λειτουργούν ως απεριτίφ, ως ιδανικοί παρτενέρ σε κλασικούς αλλά και σε όχι και τόσο κλασικούς γευστικούς συνδυασμούς,, ακόμα και ως βάση σε εύκολα και δροσερά cocktails.

Τα ροζέ κρασιά αποτελούν πλέον μια ζωηρή ποικιλία, που μάλιστα εμπλουτίζεται συνέχεια κάνοντας αρκετά δύσκολη τη διαδικασία επιλογής. Τι να κάνεις όταν έχεις ένα δείπνο με διαφορετικά πιάτα και θα ήθελες να τα συνοδεύσεις με κάποιο ροζέ κρασί, ή όταν έχεις ένα κάλεσμα σε party και ψάχνεις τα καταλληλότερα ροζέ απεριτίφ;

Τα ροζέ κρασιά του φθινοπώρου

Ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος για να καταλήξουμε στη σωστή επιλογή της ετικέτας που θα ταιριάξει καλύτερα, ανάλογα με την περίσταση, είναι η ηλεκτρονική χρήση της πρωτοποριακής εφαρμογής My wine app, που υπογράφει η ελληνική αλυσίδα My market.

Το My wine app, μια δωρεάν εφαρμογή για όλες τις συσκευές Android και IOS, μας «ανοίγει τις πόρτες» για το θαυμαστό κόσμο των κρασιών και αποκαλύπτει όλα τα μυστικά τους. Στο My wine app μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε στιγμή πρόσβαση σε ετικέτες ροζέ κρασιών από διαφορετικές ποικιλίες και να ανακαλύψουμε τις κατηγορίες σύμφωνα με τα βασικά γευστικά τους χαρακτηριστικά, επιλέγοντας το κατάλληλο για το φαγητό που θέλουμε. Μπαίνουμε στο My wine app και στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής μπορούμε να κλικάρουμε και να δούμε το κρασί που ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με το φαγητό που έχουμε. Τα φαγητά όπως θα δείτε είναι χωρισμένα στις βασικές ενότητες, όπως κόκκινο κρέας, και αυτό κάνει ακόμα πιο εύκολη την διαδικασία επιλογής. Επίσης κάθε κρασί έχει αναλυτικά την περιγραφή του για να δείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Ροζέ που ξεχωρίζουν

Το μεγάλο ατού των λαμπερών ροζέ κρασιών είναι η πολυπλοκότητά τους. Ο χαρακτήρας τους συνδυάζει αρετές από λευκά και ερυθρά κρασιά και έτσι γίνεται ανάρπαστος στην κουζίνα. Δεν είναι υπερβολή ότι τα ροζέ κρασιά αποτελούν το «πασπαρτού» των γευστικών παντρεμάτων. Κάποια από αυτά προέρχονται από δυναμικές ποικιλίες, όπως είναι το Ξινόμαυρο, και ταιριάζουν γάντι με τα κοκκινιστά, άλλα από γοητευτικές διεθνείς, όπως είναι το Tempranillo και το Grenache rouge και συνοδεύουν φοβερά τα λαδερά και κάποια από αγαπημένα ζευγάρια, για παράδειγμα το Merlot και το Cabernet και στέκονται δίπλα σε πληθωρικά κρέατα.

Για όσους μυούνται τώρα στην κατηγορία των ροζέ αξίζει να ξεκινήσουν από τα βαθιά και να επιλέξουν ένα Ξινόμαυρο. Οι Ακακίες Κυρ Γιάννη συνδυάζουν τη φράουλα και το κυδώνι με την ντομάτα, το Κτήμα Γεροβασιλείου αναβλύζει αρώματα φρούτων του πάθους με μάνγκο, κεράσια και γλυκά μπαχαρικά, το Κτήμα Άλφα ενώνει τις νότες λουλουδιών με τα φρούτα, το Κατώγι Αβέρωφ αφήνει μια ντελικάτη επίγευση και το Κτήμα Βογιατζή προκαλεί έκπληξη με την φρεσκάδα και τις γήινες αρωματικές αποχρώσεις. Όποιο κι αν διαλέξετε, αξίζει να πειραματιστείτε συνδυάζοντας το με πολλές γευστικές δημιουργίες, βάλτε όμως σε προτεραιότητα τα γεμιστά, τις μελιτζάνες στο φούρνο, το μπριάμ, τα μακαρόνια με κιμά και τα φασολάκια.

Ανάμεσα σε αυτά που κυκλοφορούν από ξένες ποικιλίες σημειώστε:

Το Thema Παυλίδη από Tempranillo, ένα σαγηνευτικό ροζέ με αρώματα φράουλας και φρούτων του δάσους, που «ταιριάζει γάντι» με τους τηγανητούς κεφτέδες. Το Νίκος Λαζαρίδης από Grenache Rouge, μια πικάντικη εκδοχή με κόκκινα φρούτα ιδανική για πίτσα, μύδια, όστρακα και κατσικίσια τυριά.

Αν θέλετε να προσφέρετε μια ποικιλία με κίτρινα τυριά και αλλαντικά ή να κάνετε ένα επιτυχημένο BBQ κρεάτων, επιλέξτε τη φρουτώδη Τέχνη Αλυπίας ή το στιβαρό Kanenas του Τσάνταλη. Για φινάλε με κάποιο επιδόρπιο φρούτων εξαιρετικό είναι ο Αμέθυστος Κ. Λαζαρίδη ροζέ. Τα αρώματα που θυμίζουν βατόμουρο, φραμπουάζ και φραγκοστάφυλο στον ουρανίσκο και αφήνουν την μυρωδιά τους, θα απογειώσουν οποιαδήποτε τάρτα.

Για όλες τις ετικέτες που υπάρχουν στα My market, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο My wine app και να τα απολαύσετε με τις γεύσεις που επιθυμείτε, γρήγορα και εύκολα. Επιλέγετε την ενότητα κρασί και σταφύλι και από εκεί την υπο-ενότητα ροζέ και έχετε όλες τις πληροφορίες για τα ροζέ που θα χρειαστείτε! Σημειώστε ότι όλα τα ροζέ κρασιά που αναφέρουμε στο κείμενο, μπορείτε να τα βρείτε στην αλυσίδα των My market, μαζί με μια μεγάλη συλλογή επιλεγμένων κρασιών και από άλλες κατηγορίες, όπως λευκά, ερυθρά, αφρώδη και γλυκά.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.