Follow us

Οινοποιία Boutari: Brand With History

Το εμβληματικό οινοποιείο Μπουτάρη έλαβε το βραβείο Brand with History, στην πρόσφατη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ecali Club, για τα πιο δυνατά brands της ελληνικής αγοράς…

Οινοποιία Boutari: Brand With History

Σήμερα, η οινοποιεία Μπουτάρη συμπληρώνει 140 χρόνια συνεχόμενης ενεργής οινικής πορείας. Η πέμπτη γενιά, που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Μπουτάρη, την εμπορική διευθύντρια Μαρίνα Μπουτάρη και την ΜΚΤ Manager Λένια Μπουτάρη, συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό αμπελώνα και να προάγει το ελληνικό κρασί εσωτερικά και διεθνώς.
Αν πάμε αρκετά χρόνια πίσω, συγκεκριμένα το 1879, βρίσκουμε την αρχή του κουβαριού της οινικής οικογένειας, στη Νάουσα Ημαθίας. Εκεί, δημιούργησαν το πρώτο οινοποιείο και μετά ακολούθησαν τα οινοποιεία σε Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα. Σε κάθε σταθμό τους, το πρώτο μέλημα ήταν και είναι οι αμπελώνες, οι ποικιλίες και το terroir.

Οινοποιία Boutari: Brand With History
Η Μαρίνα Μπουτάρη την ώρα της απονομής

Δεν είναι τυχαίο, ότι στην πλούσια ιστορία της οινοποιίας συμπεριλαμβάνονται περίπου 550 βραβεία και διακρίσεις.
Τη βραδιά της απονομής, που πραγματοποιήθηκα από τη διοίκηση της Εκάλης, ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης τόνισε ότι το οινοποιείο θα συνεχίσει την έντονη δράση του και την προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του ελληνικού κρασιού εκτός των συνόρων.

Αξίζει να δοκιμάσετε δυο σημαντικές ετικέτες Boutari, το λευκό Οροπέδιο από Μοσχοφίλερο, που ευωδιάζει νότες γκρέιπφρουτ και τριαντάφυλλο. Και την all time classic Cava Boutari από Ξινόμαυρο, Cabernet, Merlot και Syrah, που βγάζει πληθωρικές νότες δαμάσκηνου, γλυκών μπαχαρικών και φρούτων του δάσους!

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.