Follow us

Inima, ένα ροζέ για το φθινόπωρο

H σειρά Inima συμπληρώνεται με ένα ροζέ κρασί, που έχει έντονο χαρακτήρα και τη δυναμική για να ανοίξει οινικά το φθινόπωρο…

Inima, ένα ροζέ για το φθινόπωρο

Το Κατώγι Αβέρωφ εμπλουτίζει την δημοφιλή και ευκολόπιοτη σειρά Inima, αυτή τη φορά με ένα ροζέ κρασί. Αυτή η ομάδα κρασιών είναι πολύ σημαντική για το εμβληματικό οινοποιείο καθώς εκφράζει την ψυχή των ανθρώπων που εργάζονται εκεί.
Το ροζέ Inima προέρχεται αποκλειστικά από την ιδιαίτερη ποικιλία Νεγκόσκα. Τα σταφύλια συγκεντρώνονται από ένα μικρό αμπελοτόπι στην περιοχή της Γουμένισσας και μετά από προσεγμένη εκχύλιση και οινοποίηση, παλαιώνουν για έξι μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Inima, ένα ροζέ για το φθινόπωρο

Το λαμπερό σομόν χρώμα του αποκαλύπτει ωραία αρώματα λουλουδιών, συνδυασμένα με ευδιάκριτες νότες κόκκινων φρούτων και νύξεις βανίλιας. Το στόμα έχει καλή οξύτητα, δροσερή, που του χαρίζει φινέτσα. Η επίγευση είναι μεγάλη και πληθωρική, με αρώματα φρούτων. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με πιο εναλλακτικές επιλογές, από έθνικ κουζίνες, μέχρι έντονα κόκκινα κρέατα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.