Follow us

Aperitto, η orange πινελιά του Σεπτέμβρη

Η Χλόη Χατζηβαρύτη μας παρουσιάζει μια πιο rock εκδοχή της ποικιλίας του Ροδίτη, από αμπελώνες οργανικής καλλιέργειας…

Aperitto, η orange πινελιά του Σεπτέμβρη

Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μετά από τις περιπλανήσεις της στους αμπελώνες της Νέας Ζηλανδίας, της Χιλής και της Αργεντινής επέστρεψε και μας παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή της ποικιλίας του Ροδίτη.
Το Aperitto προέρχεται από αμπελώνες οργανικής καλλιέργειας, στην περιοχή Φυλιριά στη Γουμένισσα και η παραγωγή του βασίζεται στην προσεκτική διαλογή σταφυλιών, στην αυθόρμητη ζύμωση μέσα σε αμφορέα μαζί με την παρουσία των στεμφύλων για δυο μήνες. Χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία, φυλάσσεται για πέντε μήνες σε παλαιά δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Aperitto, η orange πινελιά του Σεπτέμβρη

Το αποτέλεσμα είναι πορτοκαλί και σαγηνευτικό! Αρώματα περγαμόντου και κουμ κουάτ αναδύονται στο ποτήρι, μαζί με αυτά του κέδρου και ξύσματος πορτοκαλιού. Το στόμα είναι πλούσιο και γευστικό, με δροσερή οξύτητα και την παρουσία τανινών να δίνει ρυθμό στη μακρά επίγευση.
Τολμήστε να κάνετε γευστικούς συνδυασμούς με πιάτα, στα οποία πρωταγωνιστεί η μελιτζάνα, αλλά και με ελληνικές χαρακτηριστικές γεύσεις, όπως είναι τα γεμιστά και τα ντολμαδάκια…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.