Aperitto, η orange πινελιά του Σεπτέμβρη

To νέο κρασί από το Κτήμα Χατζηβαρύτη

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 10/09/2019

Η Χλόη Χατζηβαρύτη μας παρουσιάζει μια πιο rock εκδοχή της ποικιλίας του Ροδίτη, από αμπελώνες οργανικής καλλιέργειας…

Η Χλόη με τον πατέρα Βαγγέλη Χατζηβαρύτη

Η Χλόη με τον πατέρα Βαγγέλη Χατζηβαρύτη

Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μετά από τις περιπλανήσεις της στους αμπελώνες της Νέας Ζηλανδίας, της Χιλής και της Αργεντινής επέστρεψε και μας παρουσιάζει μια  διαφορετική εκδοχή της ποικιλίας του Ροδίτη.
Το Aperitto προέρχεται από αμπελώνες οργανικής καλλιέργειας, στην περιοχή Φυλιριά στη Γουμένισσα και η παραγωγή του βασίζεται στην προσεκτική διαλογή σταφυλιών, στην αυθόρμητη ζύμωση μέσα σε αμφορέα μαζί με την παρουσία των στεμφύλων για δυο μήνες. Χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία, φυλάσσεται για πέντε μήνες σε παλαιά δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Το αποτέλεσμα είναι πορτοκαλί και σαγηνευτικό! Αρώματα περγαμόντου και κουμ κουάτ αναδύονται στο ποτήρι, μαζί με αυτά του κέδρου και ξύσματος πορτοκαλιού. Το στόμα είναι πλούσιο και γευστικό, με δροσερή οξύτητα και την παρουσία τανινών να δίνει ρυθμό στη μακρά επίγευση.
Τολμήστε να κάνετε γευστικούς συνδυασμούς με πιάτα, στα οποία πρωταγωνιστεί η μελιτζάνα, αλλά και με ελληνικές χαρακτηριστικές γεύσεις, όπως είναι τα γεμιστά και τα ντολμαδάκια…




Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό