Follow us

To ροζέ Delear του καλοκαιριού

Δυο γνωστές διεθνείς ποικιλίες συνεργάζονται σε μια φινετσάτη φιάλη και δημιουργούν το Semeli Delear, ένα ροζέ κρασί που πάει με την καλοκαιρινή διάθεση…

To ροζέ Delear του καλοκαιριού

Ο Λεωνίδας Νασιάκος και το κτήμα Semeli μας έχουν συνηθίσει σε κρασιά, που θέλεις να έχεις κάθε μέρα στο τραπέζι σου. Η τελευταία τους δημιουργία, το γοητευτικό ροζέ Semeli Delear, διεκδικεί μια θέση στις summer στιγμές μας και την αξίζει με το παραπάνω.
Για την παραγωγή του, παντρεύονται δυο διάσημες ερυθρές ποικιλίες, το Grenache rouge και το Syrah, που αναπτύσσονται στους αργιλώδεις αμπελώνες του κτήματος. Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά και στη συνέχεια για ν’ ανέβει η ένταση των αρωμάτων πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση.

To ροζέ Delear του καλοκαιριού

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το Delear σε πρώτη ανάγνωση ευωδιάζει αρώματα από φρέσκο κεράσι, φράουλα, ρόδι και cranberry. Μόλις στροβιλίσουμε το ποτήρι, αρχίζουν να αναδύονται εκρηκτικές νότες από εσπεριδοειδή, αγκαλιασμένες με νύξεις τριαντάφυλλου και κόκκινης πιπεριάς. Το στόμα είναι ευχάριστο, με πολύ καλή οξύτητα και ενδιαφέρουσες αρωματικές πινελιές από φρούτα και βότανα.
Αξίζει να το δοκιμάσετε πρώτα σκέτο ως απεριτίφ δροσερό στους 8-10 βαθμούς και μετά να πειραματιστείτε με αγαπημένα καλοκαιρινά γευστικά ζευγάρια, όπως είναι το χταπόδι στιφάδο και τα λαδερά.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.