Ο Λεωνίδας Νασιάκος και το κτήμα Semeli μας έχουν συνηθίσει σε κρασιά, που θέλεις να έχεις κάθε μέρα στο τραπέζι σου. Η τελευταία τους δημιουργία, το γοητευτικό ροζέ Semeli Delear, διεκδικεί μια θέση στις summer στιγμές μας και την αξίζει με το παραπάνω.
Για την παραγωγή του, παντρεύονται δυο διάσημες ερυθρές ποικιλίες, το Grenache rouge και το Syrah, που αναπτύσσονται στους αργιλώδεις αμπελώνες του κτήματος. Ο τρύγος γίνεται χειρονακτικά και στη συνέχεια για ν’ ανέβει η ένταση των αρωμάτων πραγματοποιείται κρυοεκχύλιση.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το Delear σε πρώτη ανάγνωση ευωδιάζει αρώματα από φρέσκο κεράσι, φράουλα, ρόδι και cranberry. Μόλις στροβιλίσουμε το ποτήρι, αρχίζουν να αναδύονται εκρηκτικές νότες από εσπεριδοειδή, αγκαλιασμένες με νύξεις τριαντάφυλλου και κόκκινης πιπεριάς. Το στόμα είναι ευχάριστο, με πολύ καλή οξύτητα και ενδιαφέρουσες αρωματικές πινελιές από φρούτα και βότανα.
Αξίζει να το δοκιμάσετε πρώτα σκέτο ως απεριτίφ δροσερό στους 8-10 βαθμούς και μετά να πειραματιστείτε με αγαπημένα καλοκαιρινά γευστικά ζευγάρια, όπως είναι το χταπόδι στιφάδο και τα λαδερά.