Follow us

Εξερευνώντας τη Μαυροδάφνη, σε ένα σπάνιο masterclass

Ένα masterclass με ενδιαφέροντες ομιλητές και παράλληλη δοκιμή 20 ξηρών εκφράσεων της Μαυροδάφνης, οργανώνει το Wine Style στις 24 Ιουνίου…

Εξερευνώντας τη Μαυροδάφνη, σε ένα σπάνιο masterclass

Είναι σίγουρα η ταχύτερα ανερχόμενη ερυθρή ελληνική ποικιλία και ήδη αγαπημένη πολλών οινόφιλων στην ξηρή μορφή της. Σε περιορισμένες ετικέτες μέχρι στιγμής, έχει οινοποιηθεί εξαιρετικά από ορισμένους παραγωγούς και προβλέπεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα, ένα masterclass σαν αυτό που οργανώνει ο Στέφανος Κόγιας του Wine Style στις 24 Ιουνίου στον χώρο του W.S.P.C. στο Π. Φάληρο, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στο masterclass, που θα έχει διάρκεια 3 ώρες, θα αναπτυχθούν θέματα όπως η τυπικότητα, η επίδραση της οινοποίησης στο στυλ, οι διαφορετικές περιοχές και διαφορετικές εκφράσεις, η ονομασία, η εξέλιξη στον χρόνο της ποικιλίας. Θα συνοδευτεί από τυφλή γευστική δοκιμή 20 ξηρών εκφράσεων της ποικιλίας από όλη την Ελλάδα.

Εξερευνώντας τη Μαυροδάφνη, σε ένα σπάνιο masterclass

Οι εισηγητές, γνωστοί οινοποιοί και οινολόγοι, είναι οι: Ευρυβιάδης Σκλάβος (αμπελουργός, οινοποιός Sclavos Wines), Σωτήρης Καραγιάννης (οινολόγος), Γιάννης Παπαργυρίου (αμπελουργός, οινοποιός Papargyriou Winery), Σταύρος Μουστάκας Οκταπόδας DipWSET, σύμβουλος οίνου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στέφανος Κόγιας DipWSET, δημοσιογράφος, σύμβουλος οίνου.

Info:
Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο W.S.P.C. -Wine & Spirit Professional Center, Γλαύκου 11, 17564, Π. Φάληρο, τηλ. 2109882544
Κλείστε θέση εγκαίρως, τηλεφωνικά στο 6936103114 και στο e-mail: skogiass@gmail.com. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας γιατί ο αριθμός των θέσεων είναι αυστηρά περιορισμένος - τιμή συμμετοχής 45 ευρώ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.