Είναι σίγουρα η ταχύτερα ανερχόμενη ερυθρή ελληνική ποικιλία και ήδη αγαπημένη πολλών οινόφιλων στην ξηρή μορφή της. Σε περιορισμένες ετικέτες μέχρι στιγμής, έχει οινοποιηθεί εξαιρετικά από ορισμένους παραγωγούς και προβλέπεται να εκτοξευθεί τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα, ένα masterclass σαν αυτό που οργανώνει ο Στέφανος Κόγιας του Wine Style στις 24 Ιουνίου στον χώρο του W.S.P.C. στο Π. Φάληρο, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στο masterclass, που θα έχει διάρκεια 3 ώρες, θα αναπτυχθούν θέματα όπως η τυπικότητα, η επίδραση της οινοποίησης στο στυλ, οι διαφορετικές περιοχές και διαφορετικές εκφράσεις, η ονομασία, η εξέλιξη στον χρόνο της ποικιλίας. Θα συνοδευτεί από τυφλή γευστική δοκιμή 20 ξηρών εκφράσεων της ποικιλίας από όλη την Ελλάδα.
Οι εισηγητές, γνωστοί οινοποιοί και οινολόγοι, είναι οι: Ευρυβιάδης Σκλάβος (αμπελουργός, οινοποιός Sclavos Wines), Σωτήρης Καραγιάννης (οινολόγος), Γιάννης Παπαργυρίου (αμπελουργός, οινοποιός Papargyriou Winery), Σταύρος Μουστάκας Οκταπόδας DipWSET, σύμβουλος οίνου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στέφανος Κόγιας DipWSET, δημοσιογράφος, σύμβουλος οίνου.
Info:
Δευτέρα 24 Ιουνίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο W.S.P.C. -Wine & Spirit Professional Center, Γλαύκου 11, 17564, Π. Φάληρο, τηλ. 2109882544
Κλείστε θέση εγκαίρως, τηλεφωνικά στο 6936103114 και στο e-mail: skogiass@gmail.com. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας γιατί ο αριθμός των θέσεων είναι αυστηρά περιορισμένος - τιμή συμμετοχής 45 ευρώ.