Και εγεννήθη… Μικρά Θήρα

Το πρώτο κρασί από αμπελώνες στη Θηρασιά είναι γεγονός

Ντίνα Γκρουμούτη 29/05/2019

Κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα δυο κρασιά Π.Ο.Π. Σαντορίνη της “Μικράς Θήρας”, αποκλειστικά από αμπελώνες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, από τον πρώτο τρύγο του 2018…

Η Θηρασιά, το επίμηκες νησί, που αντικρύζεις στην καλδέρα απέναντι από τα Φηρά και στα δεξιά της Οίας, είναι ένα κομμάτι της Σαντορίνης αλώβητο ακόμα από τον τουρισμό, που πριν από την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου του 1.600 π.Χ. αποτελούσε ενότητα με όλο το νησί. Φυσικά, διαθέτει μικροκλίμα με τα τυπικά χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, αλλά, όπως μας λένε οι “υπεύθυνοι” του εγχειρήματος, πέρα από αυτά έχει και τον δικό του, μοναδικό χαρακτήρα, ένα δικό του terroir. Εκεί φυτεύθηκε πριν μερικά χρόνια ένας αμπελώνας, που δίνει φέτος το πρώτο κρασί του, το Terrasea.

Από αριστερά: Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Ιωάννα Βαμβακούρη, Βασίλης Τσακτσαρλής

Από αριστερά: Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Ιωάννα Βαμβακούρη, Βασίλης Τσακτσαρλής

“Μικρά Θήρα” ονομάστηκε η νέα οινοποιία, στην οποία συμπράττουν τρία γνωστά και καταξιωμένα ονόματα του ελληνικού κρασιού, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και η Ιωάννα Βαμβακούρη. “Μικρά Θήρα”, όπως διαπιστώθηκε ότι ονομαζόταν η Θηρασιά σε βιβλία του 10ου αιώνα…
Οι πρώτες εμφιαλώσεις, σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, αφορούν το Santorini, ένα 100% Ασύρτικο από σταφύλια της Σαντορίνης και το Terrasea, μια διαφορετική έκφραση του Ασύρτικου από τον αμπελώνα της Θηρασιάς.  Οι πρώτες φιάλες κυκλοφόρησαν ήδη στη Σνατορίνη και αναμένονται σύντομα στην Αθήνα.

Ενδιαφέρον έχει και ο εξαιρετικός λογότυπος της εταιρείας, το στρογγυλό σήμα, εμπνευσμένο από σύμβολο της Γραμμικής Β γραφής, που βρέθηκε και στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης -ξεχωρίζουν τα γράμματα Μ και Θ.

ΜΙΚΡΑ ΘΗΡΑ – Οινοποιία Terrasea Α.Ε., Θηρασιά, Σαντορίνης, τηλ.6974123470 facebook: mikra thira
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό