Η Θηρασιά, το επίμηκες νησί, που αντικρύζεις στην καλδέρα απέναντι από τα Φηρά και στα δεξιά της Οίας, είναι ένα κομμάτι της Σαντορίνης αλώβητο ακόμα από τον τουρισμό, που πριν από την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου του 1.600 π.Χ. αποτελούσε ενότητα με όλο το νησί. Φυσικά, διαθέτει μικροκλίμα με τα τυπικά χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, αλλά, όπως μας λένε οι “υπεύθυνοι” του εγχειρήματος, πέρα από αυτά έχει και τον δικό του, μοναδικό χαρακτήρα, ένα δικό του terroir. Εκεί φυτεύθηκε πριν μερικά χρόνια ένας αμπελώνας, που δίνει φέτος το πρώτο κρασί του, το Terrasea.
“Μικρά Θήρα” ονομάστηκε η νέα οινοποιία, στην οποία συμπράττουν τρία γνωστά και καταξιωμένα ονόματα του ελληνικού κρασιού, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και η Ιωάννα Βαμβακούρη. “Μικρά Θήρα”, όπως διαπιστώθηκε ότι ονομαζόταν η Θηρασιά σε βιβλία του 10ου αιώνα…
Οι πρώτες εμφιαλώσεις, σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, αφορούν το Santorini, ένα 100% Ασύρτικο από σταφύλια της Σαντορίνης και το Terrasea, μια διαφορετική έκφραση του Ασύρτικου από τον αμπελώνα της Θηρασιάς. Οι πρώτες φιάλες κυκλοφόρησαν ήδη στη Σνατορίνη και αναμένονται σύντομα στην Αθήνα.
Ενδιαφέρον έχει και ο εξαιρετικός λογότυπος της εταιρείας, το στρογγυλό σήμα, εμπνευσμένο από σύμβολο της Γραμμικής Β γραφής, που βρέθηκε και στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης -ξεχωρίζουν τα γράμματα Μ και Θ.
ΜΙΚΡΑ ΘΗΡΑ – Οινοποιία Terrasea Α.Ε., Θηρασιά, Σαντορίνης, τηλ.6974123470 facebook: mikra thira