Follow us

Και εγεννήθη… Μικρά Θήρα

Κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα δυο κρασιά Π.Ο.Π. Σαντορίνη της “Μικράς Θήρας”, αποκλειστικά από αμπελώνες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, από τον πρώτο τρύγο του 2018…

Και εγεννήθη… Μικρά Θήρα

Η Θηρασιά, το επίμηκες νησί, που αντικρύζεις στην καλδέρα απέναντι από τα Φηρά και στα δεξιά της Οίας, είναι ένα κομμάτι της Σαντορίνης αλώβητο ακόμα από τον τουρισμό, που πριν από την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου του 1.600 π.Χ. αποτελούσε ενότητα με όλο το νησί. Φυσικά, διαθέτει μικροκλίμα με τα τυπικά χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, αλλά, όπως μας λένε οι “υπεύθυνοι” του εγχειρήματος, πέρα από αυτά έχει και τον δικό του, μοναδικό χαρακτήρα, ένα δικό του terroir. Εκεί φυτεύθηκε πριν μερικά χρόνια ένας αμπελώνας, που δίνει φέτος το πρώτο κρασί του, το Terrasea.

Και εγεννήθη… Μικρά Θήρα
Από αριστερά: Βαγγέλης Γεροβασιλείου, Ιωάννα Βαμβακούρη, Βασίλης Τσακτσαρλής

“Μικρά Θήρα” ονομάστηκε η νέα οινοποιία, στην οποία συμπράττουν τρία γνωστά και καταξιωμένα ονόματα του ελληνικού κρασιού, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και η Ιωάννα Βαμβακούρη. “Μικρά Θήρα”, όπως διαπιστώθηκε ότι ονομαζόταν η Θηρασιά σε βιβλία του 10ου αιώνα…
Οι πρώτες εμφιαλώσεις, σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, αφορούν το Santorini, ένα 100% Ασύρτικο από σταφύλια της Σαντορίνης και το Terrasea, μια διαφορετική έκφραση του Ασύρτικου από τον αμπελώνα της Θηρασιάς. Οι πρώτες φιάλες κυκλοφόρησαν ήδη στη Σνατορίνη και αναμένονται σύντομα στην Αθήνα.

Ενδιαφέρον έχει και ο εξαιρετικός λογότυπος της εταιρείας, το στρογγυλό σήμα, εμπνευσμένο από σύμβολο της Γραμμικής Β γραφής, που βρέθηκε και στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης -ξεχωρίζουν τα γράμματα Μ και Θ.

ΜΙΚΡΑ ΘΗΡΑ – Οινοποιία Terrasea Α.Ε., Θηρασιά, Σαντορίνης, τηλ.6974123470 facebook: mikra thira

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.