Το F που κρύβει Ασύρτικο και Μοσχάτο

Ένα σύγχρονο κρασί από έναν νεαρό οινοπαραγωγό

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 02/05/2019

Ο Φοίβος Παπαστρατής μεγάλωσε μέσα στο κρασί και η σύνδεση και η αγάπη του με αυτό φαίνεται στη φιάλη του, το F. Μια ετικέτα που ταιριάζει με την άνοιξη…

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ιδιαίτερο με τις δροσερές εποχικές σαλάτες και με τα λαχταριστά πιάτα με θαλασσινά, τότε αξίζει ν’ ανοίξετε μια φιάλη από το λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί F by Foivos.
Ο Φοίβος είναι μόλις 24 ετών, σπουδαστής στο τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών και ήδη παράγει το δικό του κρασί, από δικά του αμπέλια, που βρίσκονται στο Ληλάντιο Πεδίο, κοντά στο κέντρο της Εύβοιας.
Η ενασχόληση του με το κρασί δεν είναι καθόλου τυχαία. Μεγάλωσε με αυτό, δίπλα σε έναν σημαντικό άνθρωπο του χώρου, τη Μερόπη Παπαδοπούλου (διευθύντρια σύνταξης του “Οινοχόου”) και πέρασε όλα τα καλοκαίρια του ως παιδί στη Χαλκίδα, μέσα στα αμπέλια. Στο πρώτο του κρασί, σε κάθε γουλιά, φαίνεται ο ενθουσιασμός, η αγάπη και η φρεσκάδα. Το F είναι μοντέρνο, νεανικό και την ίδια στιγμή σοβαρό, γεμάτο και εκρηκτικό.

Ο συνδυασμός ανάμεσα στο λουλουδάτο Μοσχάτο και στο στιβαρό Ασύρτικο είναι πολύ επιτυχημένος. Στη μύτη σκάνε πρώτα τα αρώματα των λουλουδιών βλέπε, τριαντάφυλλο, γιασεμί και στη συνέχεια έρχονται οι νότες από τα εσπεριδοειδή και τα πυρηνόκαρπα φρούτα. Το στόμα είναι το ίδιο πλούσιο αρωματικά, με ωραίες νύξεις γκρέιπφρουτ, κουμκουάτ, ροδάκινου, λουκουμιού και περγαμόντου. Η επίγευση είναι μεγάλη και πλούσια σε νότες εσπεριδοειδών.
Επιλέξτε να το συνοδεύσετε με πληθωρικές σαλάτες, αρωματικά κίτρινα τυριά και λιπαρά ψάρια, ψητά ή τηγανητά.
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό