Η ροζ εκδοχή της Lenga

To νέο κρασί του κτήματος Αβαντίς

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 09/04/2019

Το αγαπημένο Lenga λευκό απέκτησε γοητευτικό αδελφάκι, το Lenga ροζέ, που ταιριάζει με όλο το θαλασσινό μενού και όχι μόνο…

Εδώ και πολλά χρόνια, απολαμβάνουμε το πληθωρικό Lenga από την «εξωτική» ποικιλία Gewurztraminer, που εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο στα εδάφη της Εύβοιας. Κυκλοφορεί πλέον σε πολύ στιλάτη φιάλη, η σομόν εκδοχή: το Lenga Pink.
Ο Απόστολος Μούντριχας και η Λένγκα Γρηγοριάδου, όπως κάνουν σε κάθε κρασί τους, έχουν βάλει όλο το μεράκι και την αγάπη και έχουν καταφέρει να ενώσουν τη γηγενή Μαυροκουντούρα με το Gewurztraminer.

Το νέο, ανοιχτό ροζ κρασί ευωδιάζει αρώματα φρούτων, λουλουδιών και μπαχαρικών, σε πολύ ωραίες αναλογίες. Δοκιμάστε το δροσερό στους 10-12 βαθμούς και θα αρχίσουν να γαργαλάνε τον ουρανίσκο σας νότες εσπεριδοειδών, μπλεγμένες με νύξεις τριαντάφυλλου και λουκουμιού. Μεγάλη έκπληξη στη μύτη και στο στόμα είναι η παρουσία του κόκκινου πιπεριού. Οι πικάντικες νότες του, δίνουν μια παιχνιδιάρικη αίσθηση, που το κάνει ιδανικό δίπλα σε ωμά και λιπαρά ψάρια.
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό