Follow us

Umami Festival Crete: το πρώτο φεστιβάλ οινογαστρονομίας στο Ηράκλειο

Ξεκινώντας από τον οίνο, αυτό το φεστιβάλ επιφυλάσσει πολλά περισσότερα και ενδιαφέροντα. Τοπικά προϊόντα, γαστρονομικά γεύματα, σεμινάρια είναι στο πρόγραμμα…

Umami Festival Crete: το πρώτο φεστιβάλ οινογαστρονομίας στο Ηράκλειο

Η TU events διοργανώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης ένα φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, που φιλοδοξεί να μην έχει προηγούμενο στο είδος του. Στις 7 και στις 8 Απριλίου, το Ηράκλειο θα κινείται σε ρυθμούς οίνου και γεύσης, καθώς θα συμμετέχει όλη η πόλη. Στόχος, να γνωρίσουν οι επισκέπτες κορυφαία κρασιά και αποστάγματα, ιδιαίτερα γαστρονομικά προϊόντα, αλλά και την κουζίνα γνωστών σεφ, να επικοινωνήσουν με τους παραγωγούς, να παρακολουθήσουν σεμινάρια γεύσης και οίνου από γνωστά ονόματα του χώρου.
Απώτερος στόχος για τους διοργανωτές, να προβάλουν πανελλαδικά οίνους και ιδιαίτερα, σπάνια προϊόντα, καθώς το φεστιβάλ απευθύνεται σε ιδιώτες και επαγγελματίες από κάθε σημείο της χώρας και δεν περιορίζεται στην Κρήτη.

Umami Festival Crete: το πρώτο φεστιβάλ οινογαστρονομίας στο Ηράκλειο

Η καρδιά του φεστιβάλ θα χτυπάει στο Galaxy Hotel Irakleio, όπου, εκτός από την μεγάλη έκθεση, με παρουσία εκλεκτών οινοποιών και αποσταγματοποιών της χώρας, θα γίνει κι ένα B2B wine pool party, για να διευκολύνει την επικοινωνία των επαγγελματιών μεταξύ τους, το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Απριλίου.
Πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις θα διανθίσουν το διήμερο, όπως το Meat & Fire project με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ, για μια streetfood εμπειρία.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον Γιώργο Φλούδα θα παρουσιάσουν την κρητική κουζίνα, παράλληλα με γευσιγνωσία κρασιών, σε ένα ιδιαίτερο masterclass. Οι experts στο ελαιόλαδο K. Τσορώνης και Π. Παπανικολόπουλος έχουν ετοιμάσει ένα masterclass ελαιολάδου. Ο γνωστός chef Γιάννης Παρίκος θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό δείπνο, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις της πόλης του Ηρακλείου, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, κάβες, wine bars και εστιατόρια της πόλης θα προσφέρουν ειδικά μενού και προνομιακές τιμές στους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Με άλλα λόγια, αξίζει ένα ταξίδι στο Ηράκλειο, ειδικά για οινόφιλους και επαγγελματίες του χώρου.
Κρατήσεις εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας https://www.tuevents.gr
Ωράρια: 7 Απριλίου 12.00-20.00, 8 Απριλίου 13.00-19.00

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Σάββατο 6 Απριλίου
• 20.00 : Wine Pool–Party Εκθετών & επαγγελματιών του χώρου (HO.RE.CA)
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Κυριακή 7 Απριλίου
• 12.00 – 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
• 12.00 – 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στη φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
• 13.00 – 16.00 : Masterclass Κρητικής Κουζίνας & Γευσιγνωσία οίνων (Ηλίας Μαμαλάκης / Γιώργος Φλούδας)
• 21.00 : Γαστρονομικό Δείπνο δημιουργικής Κρητικής κουζίνας & οινικής αποκάλυψης με σεφ τον Γιάννη Παρίκο
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Δευτέρα 8 Απριλίου
• 13.00 – 19.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
• 13.00 – 19.00 : με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
• 13.00 – 15.00: Μasterclass Ελαιολάδου – Εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων & Umami συνδυασμοί (Κωνσταντίνος Τσορώνης / Παναγιώτης Παπανικολόπουλος)
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.