Ένα «Μπλε Τρακτέρ» για τη Σαρακοστή

Το νέο κρασί του Κυρ-Γιάννη κυκλοφόρησε και σε λευκό

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 13/03/2019

Τρεις λευκές ποικιλίες, ένα λευκό σίκουελ ή αλλιώς, ένα ιδιαίτερο και πληθωρικό κρασί, που αξίζει να δοκιμάσουμε και να το συνδυάσουμε με τα καλούδια της Σαρακοστής…

Το κτήμα Κυρ- Γιάννη πριν από λίγο καιρό μας σύστησε ένα κρασί αφιερωμένο στον Έλληνα Αμπελουργό, το «Μπλε Τρακτέρ». Το ερυθρό κρασί από τις τρεις σπουδαίες  ποικιλίες (cabernet sauvignon, syrah, merlot) μπήκε εύκολα στο τραπέζι μας, αφού τα αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών συνδυάστηκαν αμέσως με πολλά μαγειρευτά με κόκκινες σάλτες και ψητά κρέατα.
Αυτή τη φορά, η ομάδα του κτήματος επιστρέφει βγάζοντας στην αγορά το αδελφάκι του, τo λευκό «Μπλε Τρακτέρ». Και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε την ένωση τριών σημαντικών ποικιλιών, βλέπε ασύρτικο, viognier και chardonnay. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών από τις ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. H συνεργασία των ποικιλιών μέσα στη φιάλη είναι εξαιρετική.

Μόλις δοκιμάσεις το λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί, αρχίσουν να γαργαλάνε τη μύτη και τον ουρανίσκο ωραία αρώματα από ροδάκινα, βερίκοκο και αχλάδια. Το στόμα είναι ιδιαίτερα γεμάτο, με πολύ ωραία οξύτητα, που πάει γάντι με όλα τα θαλασσινά και ψάρια της εποχής. Δοκιμάστε το σίγουρα με μια γαριδομακαρονάδα, με μύδια τηγανητά, με ψαρόσουπα, με οποιαδήποτε ωμά ψαρικά και όστρακα. 
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό