Τρεις ξεχωριστές ιδέες για μονοήμερη ή διήμερο στη Νεμέα μας δίνει η Venikos σε συνεργασία με το εκθετήριο-πωλητήριο του Συνδέσμου Οινοποιείων Nemea Wine Land. Η πρώτη έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή του Ασώτου, 24 Φεβρουαρίου (12:00-16:00) στην ταβέρνα «Δαναός & Αναστάσης». Ο χώρος άνοιξε ως μια μικρή ψησταριά το 1992 από τον Γιώργο που ήρθε στη Νεμέα από το Άργος και πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για φαγητό στην ευρύτερη περιοχή. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα δοκιμαστούν 4 διαφορετικές ετικέτες Αγιωργίτικου από 4 οινοποιεία – μέλη του Σνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, που βρίσκονται στην περιοχή της Αργολίδας.
Τα κρασιά
Νεμέα ΠΟΠ, Αγιωργίτικο, Κτήμα Σκούρα, 2016
Μηδέν Άγαν, Αγιωργίτικο ΠΓΕ, Οινοποιείο Παπαντώνη, 2016
Νεμέα ΠΟΠ, Αγιωργίτικο, Κτήμα Όψιμος, 2017
Νεμέα ΠΟΠ, Αγιωργίτικο, Οινοποιείο Κορωνιώτη, 2015
Μενού
Πράσινη σαλάτα με κατίκι δομοκού και βαλσαμικό ξίδι σερβιρισμένη σε κριθαρένιο μπολ
Ταλαγάνι στα κάρβουνα με ψητές πιτούλες
Αρνί στη Μπογάνα* με ολόκληρες πατάτες και αρωματικά
(*Μπογάνα: παραδοσιακό κεραμικό ταψί με σκέπασμα που μπαίνει μέσα στη χόβολη)
Σπιτική καρυδόπιτα
Τιμή ανά άτομο: 38 ευρώ (για τα μέλη του Nemea Wine Club 32 ευρώ).
Κρατήσεις θέσεων στο info@venikos.gr
Ακόμη, θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς των κρασιών Nemea της επιλογής μας με έκπτωση 10%, στο κατάστημα Nemea Wine Land, Retail Store, Δερβενακίων 30.
Η δεύτερη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή της Τυροφάγου, 10 Μάρτη (12:00-16:00) στη «Σοφία της Φύσης» στο Κούτσι. Τα παιδιά θα φτιάξουν μάσκες με φυσικά υλικά, ενώ θα γίνει ξενάγηση για όλους στη «Σοφία της Φύσης», με εισαγωγή στην παραγωγή βαλσαμικού ξιδιού και δοκιμή προϊόντων. Θα ακολουθήσει πικνίκ βασισμένο στα τυριά της Πελοποννήσου, με παράλληλη δοκιμή κρασιών από τα οινοποιεία του Κουτσίου.
Τα κρασιά:
Ορεινός ήλιος ροζέ, Κτήμα Σεμέλη, 2018
Gewürztraminer, Κτήμα Σεμέλη, 2018
Μαντινεία Νασσιάκος, Κτήμα Σεμέλη, 2018
14-18 ροζέ, Κτήμα Γαία, 2018
Multi Ασύρτικο, Κτήμα Γαία, 2018
Αγιωργίτικο, Κτήμα Γαία, 2017
Πικνίκ
6 πιάτα βασισμένα σε 6 τυριά της Πελοποννήσου:
Φορμαέλα Καλαβρύτων, Ταλαγάνι Μεσσηνίας, Γιδοτύρι Κυνουρίας, Γραβιέρα Αραχναίου, Σφέλα Μεσσηνίας, Φέτα Στυμφαλίας
Τοξοβολία
Ακόμη, οι λάτρεις της τοξοβολίας θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους μαζί με εκπαιδευτή σ’ ένα απόγευμα διασκέδασης στον αμπελώνα. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Τιμή ανά άτομο: 28 ευρώ, συμμετοχή στην τοξοβολία: +10 ευρώ. Κρατήσεις στο info@venikos.gr
Τελευταία δραστηριότητα την Καθαρή Δευτέρα, 11 Μάρτη με κούλουμα στο Κτήμα Ράπτη, στο Λεόντιο (11:00-16:00). Τα παιδιά θα κατασκευάσουν και θα πετάξουν χαρταετούς, θα γίνει ξενάγηση για όλους στο οινοποιείο Ράπτη, αλλά και barbeque θαλασσινών με τη συνοδεία των κρασιών του κτήματος.
Τα κρασιά
Vibrato, (λευκός ημιαφρώδης, ημίγλυκος), Μοσχοφίλερο, 2018
Rosato, (ροζέ ημιαφρώδης, ημίγλυκος), Αγιωργίτικο, 2018
Merlin, (ροζέ ξηρός), Merlot, 2018
MaMa, (λευκός ξηρός), Μαλβάζια - Μαλαγουζιά, 2018
Μαύρη Σπηλιά, (λευκός ξηρός), Ασύρτικο, 2018
Μενού
Χειροποίητη λαγάνα, πράσινη σαλάτα με vinaigrette μελιού,
Γαρίδες κοιλάδας στη σχάρα σε σάλτσα ούζου, ψητό χταπόδι με λαδολέμονο, καραβίδες στη σχάρα με σάλτσα λευκού ταραμά, θράψαλο ψητό με σκορδολέμονο
Χαλβάς πολίτικος με κορινθιακές σταφίδες
Τιμή ανά άτομο: 48 ευρώ (για τα μέλη του Nemea Wine Club: 38 ευρώ.
Κρατήσεις στο info@venikos.gr
Κάντε γρήγορα την επιλογή σας και κλείστε εγκαίρως θέση!
Venikos Alternative Tourism Services, Δερβενακίων 100, Νεμέα.