Samos Nectar και σούπα σοκολάτας

Ένα υπέροχο ζευγάρι, με την υπογραφή της σεφ Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 19/02/2019

Η ΕΟΣ Σάμος, μαζί με τη δημοφιλή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου, κάνουν το δικό τους ζευγάρωμα και το μοιράζονται μαζί μας, για να σχεδιάσουμε μια άκρως γλυκιά βραδιά…

Γλυκό κρασί και σοκολάτα, ένα δυνατό ντουέτο, που χρειάζεται τους κατάλληλους παρτενέρ για ν’ απογειωθεί.
Το λιαστό Samos Nectar είναι ένα κρασί, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η μύτη του είναι ένα εκρηκτικός δυναμίτης με αρώματα σταφίδας, δαμάσκηνου, κανέλας και μελιού και το στόμα του είναι απίστευτα πλούσιο και πολύπλοκο, με εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητα. Τα χαρίσματά του συνδυάζονται αμέσως μ’ ένα πληθωρικό επιδόρπιο, όπως είναι η σοκολάτα.

Η γνωστή σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου το δοκίμασε και εμπνεύστηκε μια συνταγή για σούπα σοκολάτας, που του ταιριάζει απόλυτα. Η κουβερτούρα, το μέλι και τα φουντούκια της συνταγής ενισχύουν τα αρώματα του Samos και εξελίσσουν τη γευστική εμπειρία, ενώ το καυτερό πιπέρι της σούπας κάνει φοβερή αντίθεση και ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ένταση του ντουέτου.
Για να το δοκιμάσετε κι εσείς και να σχεδιάσετε μια επιτυχημένη βραδιά για τους αγαπημένους σας, ακολουθείστε τη γρήγορη και εύκολη συνταγή “σούπας σοκολάτας” της σεφ.


Σούπα σοκολάτας

Υλικά
500 γραμμ. κουβερτούρα
200 γραμμ. φρέσκο γάλα
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
½ κ. γλ. κόκκινο καυτερό πιπέρι σε σκόνη
Για τη διακόσμηση
σαντιγί
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
200 γραμμ. φουντούκια
200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Στις 3 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι ν’ αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Πριν μαυρίσει, αδειάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με ένα πλάστη.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σούπα σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα βράσουμε. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το πετιμέζι ή το μέλι, τη βανίλια (το στικ θα βγάλει περισσότερο άρωμα από τη σκόνη) και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα και σπασμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε καλά-καλά, να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε μπολ, με μια τεράστια μπάλα σαντιγί.

Τη σούπα σοκολάτας και το Samos Nectar μπορείτε να τα γευτείτε στο Maria's restaurant, Θουκυδίδου 53-55, Καλαμάκι.




Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό