Follow us

4 αμπελοτόπια σε μια σπάνια παρουσίαση

Οινογευστική δοκιμή στα κρασιά τεσσάρων εμβληματικών terroirs, σε μια υποδειγματική παρουσίαση από το Κτήμα Γεροβασιλείου και το Κτήμα Βιβλία Χώρα…

4 αμπελοτόπια σε μια σπάνια παρουσίαση

50 κρασιά, από τα γνωστά αμπελοτόπια της Επανομής και του Παγγαίου, αλλά και τα νέα κτήματα των οινοποιών στη Θηρασιά και στην Ηλεία είχαν την τύχη να δοκιμάσουν όσοι επαγγελματίες του κλάδου παραβρέθηκαν στις 11 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση Four Terroirs, στο νεοκλασικό κτίριο Amalias 36 της Αθήνας.

Η εκδήλωση απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τα 2 masterclasses “Ταξίδι στον χρόνο”, με συντονιστή τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση και οικοδεσπότες τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου και τον Βασίλη Τσακτσαρλή, όπου ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών παρακολούθησε μία σπάνια γευστική δοκιμή με κρασιά παλαιών σοδειών των Κτημάτων Γεροβασιλείου και Βιβλία Χώρα.

4 αμπελοτόπια σε μια σπάνια παρουσίαση

Το Κτήμα Γεροβασιλείου και το Κτήμα Βιβλία Χώρα παρουσίασαν όλα τα κρασιά τους καθώς και κάποιες ειδικές εμφιαλώσεις και ιδιαίτερες ετικέτες, ενώ, οι 400 και πλέον επισκέπτες επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, για πρώτη φορά, τα κρασιά των νέων κτημάτων Μικρά Θήρα στη Θηρασιά της Σαντορίνης και Δύο Ύψη σην Ηλεία. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από εδέσματα του Λευτέρη Λαζάρου.
Ήταν μια σπάνια ευκαιρία δοκιμής τεσσάρων εμβληματικών terroirs της χώρας μας, που ελπίζουμε να επαναληφθεί.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.