Follow us

Το ρομαντικό δείπνο θέλει τα ροζέ του

Πλησιάζει η “γιορτή των ερωτευμένων” και δεν έχει σημασία αν γιορτάζετε ή όχι, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τρία ενδιαφέρονται νέα κρασιά…

Το ρομαντικό δείπνο θέλει τα ροζέ του

Τα αρώματα από κεράσια, φράουλες και φραγκοστάφυλα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γιορτής και δίνουν ιδέες για ρομαντικά γευστικά ντουέτα. Τα ροζέ κρασιά πάντα είναι μια καλή ιδέα, όταν θέλουμε να σχεδιάσουμε ένα κάλεσμα στο σπίτι, ή καλύτερα, ένα δείπνο. Είτε λοιπόν είστε single, είτε είστε δεσμευμένοι, βάλτε αυτή την εβδομάδα στο πρόγραμμα να γευτείτε το Santo demi sec, το ροζέ από ξινόμαυρο του Γεροβασιλείου και το Nostos Pink. Τα τρία παιχνιδιάρικα ροζέ κυκλοφόρησαν για να ερεθίσουν τον ουρανίσκο μας και να ζευγαρώσουν με γοητευτικά πιάτα και γλυκά.

Το ρομαντικό δείπνο θέλει τα ροζέ του

Το Santo Demi sec, από την Santo Wines, είναι, όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του, ένα ημίξηρο, αφρώδες κρασί με υπέροχο τριανταφυλλί χρώμα. Η σύνθεση του, από Μαντηλαριά και Ασύρτικο, το προικίζει με πολύ ωραίες νότες κερασιών και φράουλας, σε ένα αναζωογονητικό φόντο από δροσερά βότανα. Το στόμα του είναι αποκάλυψη, καθώς οι λεπτές φυσαλίδες γαργαλάνε τον ουρανίσκο και τον βομβαρδίζουν με σπιρτόζικες και πιπεράτες νύξεις. Σίγουρα, μπορείτε να το σερβίρετε ως καλωσόρισμα στην παρέα σας. Ο γλυκός και πιπεράτος χαρακτήρας του είναι ό,τι καλύτερο για απεριτίφ.

Για τη συνέχεια, όταν θέλετε να περάσετε σε ορεκτικά με αφροδισιακά θαλασσινά, όστρακα και ψάρια, το νέο ροζέ από ξινόμαυρο Γεροβασιλείου κουμπώνει τέλεια. Τα σταφύλια προέρχονται από νεαρά ιδιόκτητα αμπέλια στην Επανωμή και δίνουν ένα ζωηρό κρασί με φρέσκα αρώματα κερασιών και φραμπουάζ, που ανεβάζουν την ένταση των θαλασσινών.

Στην περίπτωση του κυρίως με τα κρέατα με σαγηνευτικές σάλτσες και τα αρωματικά ριζότι με τρούφα, αξίζει να συνδυάσετε το Nostos Pink, από την οικογένεια Μανουσάκη. Αυτό το σομόν κρασί είναι το πιο κατάλληλο για φαγητό. Είναι σύνθετο, με έντονα αρώματα, που προκύπτουν από τις ποικιλίες syrah, grenache rouge και ρωμαίικο, πλούσιο, με όμορφη οξύτητα, μαλακές τανίνες και ζωηρή επίγευση.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.