Ο Άρης Σκλαβενίτης νικητής του διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019

Μια κορυφαία διάκριση για τον ιδιοκτήτη του Oinoscent

Μέσα από τις διαδικασίες ενός ιδαίτερα απαιτητικού διαγωνισμού, ο γνωστός sommelier Άρης Σκλαβενίτης αναδείχτηκε “καλύτερος οινοχόος για το 2019” και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο  Διαγωνισμό Οινοχόων του 2022…

Ο γνωστός και βραβευμένος οινοχόος, συνιδιοκτήτης του wine bar Oinoscent, Άρης Σκλαβενίτης πέρασε με επιτυχία τις δυο δοκιμασίες του απαιτητικού πανελλήνιου διαγωνισμού, που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και αναδείχτηκε “καλύτερος Έλληνας οινοχόος” για το 2019.

Tη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, sommelier στο My Cava της Θεσσαλονίκης και νικητής του προηγούμενου διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε το 2017, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Λουκάκης, Head Sommelier του Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό της Κύπρου.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, οι 15 υποψήφιοι πέρασαν γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνική της οινοχοΐας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, που έγινε παρουσία κοινού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 3 Φεβρουαρίου.
Ο μεγάλος νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων του 2022.

Ν.Γ.
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό