Follow us

Ο Άρης Σκλαβενίτης νικητής του διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019

Μέσα από τις διαδικασίες ενός ιδαίτερα απαιτητικού διαγωνισμού, ο γνωστός sommelier Άρης Σκλαβενίτης αναδείχτηκε “καλύτερος οινοχόος για το 2019” και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων του 2022…

Ο Άρης Σκλαβενίτης νικητής του διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019

Ο γνωστός και βραβευμένος οινοχόος, συνιδιοκτήτης του wine bar Oinoscent, Άρης Σκλαβενίτης πέρασε με επιτυχία τις δυο δοκιμασίες του απαιτητικού πανελλήνιου διαγωνισμού, που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και αναδείχτηκε “καλύτερος Έλληνας οινοχόος” για το 2019.

Tη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, sommelier στο My Cava της Θεσσαλονίκης και νικητής του προηγούμενου διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε το 2017, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Λουκάκης, Head Sommelier του Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό της Κύπρου.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, οι 15 υποψήφιοι πέρασαν γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνική της οινοχοΐας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, που έγινε παρουσία κοινού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις 3 Φεβρουαρίου.
Ο μεγάλος νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων του 2022.

Ν.Γ.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.