Follow us

Οι οίνοι Πελοποννήσου στην Αθήνα για μια μέρα

45 κορυφαίοι οινοποιοί απ’ όλη την Πελοπόννησο ετοιμάζονται να υποδεχτούν το αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στην ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας. Εσείς θα το χάσετε;

Οι οίνοι Πελοποννήσου στην Αθήνα για μια μέρα

Μέσα σ’ ένα φευγάτο και πρωτότυπο σκηνικό με πολυτελή "vintage" αυτοκίνητα, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν από κοντά τους οινοποιούς της Πελοποννήσου, τα κρασιά τους, τους πειραματισμούς, τις αναζητήσεις, τις νέες εμφιαλώσεις και θα έχουν τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουν και να γευτούν 450 διαφορετικές ετικέτες.

Το φεστιβάλ της Πελοποννήσου επιστρέφει ακόμα πιο οργανωμένο και εντυπωσιακό, με πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι η πρωτοποριακή εφαρμογή my.wine.gr, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και θα επιτρέπει στο κοινό να κρατήσει ηλεκτρονικές σημειώσεις. Τo my.wine.gr, που θα είναι διαθέσιμο λίγες μέρες πριν από το Peloponnese Wine Festival, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να βαθμολογήσει τα κρασιά που δοκιμάζει, να φτιάξει λίστες με τα αγαπημένα του, με τα "must buy" και με τα "value for money", που θα τα έχει όλα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στο κινητό του. Και όλα αυτά, δίχως να επιβαρύνεται το περιβάλλον εκτυπώνοντας χιλιάδες φυλλάδια, που μετά από λίγον καιρό πετιούνται. Φυσικά, οι επισκέπτες θα μπορούν να προετοιμάσουν την επίσκεψή τους, δημιουργώντας τη λίστα "must try" πριν από την εκδήλωση.

Οι οίνοι Πελοποννήσου στην Αθήνα για μια μέρα

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, που θα τρέχουν παράλληλα με την έκθεση, επίσης είναι ιντριγκαδόρικες. Έτσι, ο Γιάννης Καρακάσης, MW, θα παρουσιάσει ένα masterclass με τίτλο: “New Age Πελοπόννησος: ζυμώσεις, τάσεις, νέες ιδέες”, αναδεικνύοντας το συναρπαστικό δυναμικό ποικιλιών, των διαφορετικών terroir, αλλά και τους πειραματισμούς τόσο στο αμπέλι, όσο και στην οινοποίηση, που οδηγούν την Πελοπόννησο στη νέα εποχή. Η αυθεντικότητα, η καθαρότητα φρούτου και ο μοναδικός χαρακτήρας των πελοποννησιακών κρασιών θα αναδειχτούν μέσα από τη δοκιμή 19 κρασιών, χωρισμένων σε 5 flights. Η συμμετοχή στο masterclass, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, από τις 14:00 έως τις 15:30, στην αίθουσα Belvedere του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, έχει κόστος συμμετοχής 30€. Για τη συμμετοχή χρειάζεται προκράτηση και προκαταβολή του ποσού συμμετοχής. Η εγγραφή μπορεί να γίνει στο: http://www.peloponnesewinefestival.com/ekdiloseis/new-age-peloponnisos-zymoseis-taseis-nees-idees

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί παραγωγούς με τοπικά προϊόντα, όπως το τυροκομείο Κουρουνιώτη. Επιπλέον, το «φρέσκο» Streaters της Πλατείας Καρύτση, θα μεταφέρει το εστιατόριο του για μία Pop-Up εμφάνιση στο Peloponnese Wine Festival από τις 12:00 έως τις 19:00 και θα σερβίρει streetfood από όλο τον κόσμο, δίπλα στα κρασιά του Πελοποννησιακού Αμπελώνα.
Η Samba Café Coffee Roasters, μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την τέχνη του καφέ, θα μας δίνει τονωτικές ενέσεις κι ένα ευχάριστο διάλειμμα, προσφέροντας καφέ στο μπαλκόνι του μουσείου.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις γευσιγνωστικές τους ικανότητες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ ένα παιχνίδι τυφλής γευσιγνωσίας και να αναγνωρίσουν τις ποικιλίες κερδίζοντας magnum και jeroboam φιάλες. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, όλοι οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε κλήρωση για να κερδίσουν magnum φιάλες.
Κρατήστε, λοιπόν, την Κυριακή σας 17 Φεβρουαρίου και αφιερώστε τη στα κρασιά του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας. Είναι σίγουρο, ότι θα είναι μία αξέχαστη Κυριακή.

Η εκδήλωση ανοίγει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα ολοκληρωθεί στις 19:00. Η είσοδος κοστίζει 5 € για το οινόφιλο κοινό. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.