Στις 3 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας θα πνέει έντονος βορεινός αέρας. Η Μεγάλη Βρεταννία θα γεμίσει με ετικέτες κρασιών με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί στις 12:00 μέχρι το βράδυ στις 20:00, γνωστοί και αγαπημένοι οινοπαραγωγοί, μπροστά από τα τραπέζια τους, θα μας ενημερώσουν για την φετινή σοδειά τους και όχι μόνο.
Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά. Να τσεκάρουμε όλες τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που διαπρέπουν στα «Βοροινά» αμπελοτόπια. Να κάνουμε ένα crush test ανάμεσα στα λευκά, τα ροζέ, τα ερυθρά και να εμβαθύνουμε καλύτερα στα χαρακτηριστικά των αφρωδών και των orange. Φυσικά, στη λίστα προστίθενται τα γλυκά κρασιά, ακόμα και τα ιδιαίτερα αποστάγματα από σταφύλια.
Γι' αυτούς που διψούν για περισσότερες πληροφορίες και δοκιμές, παράλληλα θα τρέχουν σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και σεμινάρια. Πρώτο, στις 11:45, ένα ιδιαίτερο masterclass από τον master of wine Γιάννη Καρακάση για το Cabernet Sauvignon. Επίσης, από το μεσημέρι μέχρι το απόγεμα στις 17:00 θα λειτουργεί ένας χώρος αποκλειστικών δοκιμών για παιχνιδιάρικα αφρώδη και γοητευτικά, γλυκά κρασιά. Αμέσως μετά, θα μπορούμε να πάρουμε μέρος σε έναν συναρπαστικό διαγωνισμό τυφλής γευστικής δοκιμής.
Αν νομίζετε ότι μόνο με αυτά τελείωσε η έντονη… Βοροινή επέλαση, κάνετε λάθος. Πριν την έκθεση, οργανώνεται μια εβδομάδα με εκδηλώσεις στην πόλη, που θα μας βάλουν ακόμα καλύτερα μέσα στο “βορεινό” κλίμα.
Την Τετάρτη 23/1 ο πρώτος Έλληνας master of wine, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, θα μας κάνει ένα ταξίδι στους αμπελώνες των κορυφαίων οινοπαραγωγών της Βορείου Ελλάδος, στη σχολή (WSPC). Μια ημέρα μετά, την Πέμπτη 24/1 στις 19:00, στο Streaters, η Αλεξάνδρα Ανθίδου θα μας μυήσει σε ένα πρωτότυπο pairing κρασιών και street food. Στις 31/1, στις 19:30, κανείς δεν πρέπει να χάσει το finger food που θα ετοιμάσει ο Δημήτρης Κατριβέσης, στον νέο χώρο του Fuga στο Casa Jaguar, για να συνδυαστούν με το open wine bar.
Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου έχουμε προχωρημένα μαθήματα μαγειρικής, με άρωμα βορείου Ελλάδας. Την πρώτη ημέρα, στο Yolenis, η Ντίνα Νικολάου θα μας δώσει πολύ ωραία ιδέες εδεσμάτων για ένα επιτυχημένο wine party και τη δεύτερη, ο βραβευμένος σεφ Τάσος Λάντος θα μας μάθει να μαγειρεύουμε το πιο νόστιμο brunch, με τα κρασιά που του ταιριάζουν.
Οι εκδηλώσεις είναι σύγχρονες, πρωτοποριακές και πολύ διασκεδαστικές. Για να κλείσετε θέση έγκαιρα και να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο site www.voroina.gr
Τα Βοροινά, Μεγάλη Βρεταννία, 12:00 – 15:00 για τους επαγγελματίες δωρεάν 15:00 – 20:00 για το οινόφιλο κοινό, είσοδος 8 ευρώ (με προεγγραφή στο site 5 ευρώ).