Follow us

Τρία κρασιά από τον χαρισματικό Λημνιώνα

Δοκιμάζουμε τρεις ετικέτες με Λημνιώνα, τον Λημνιώνα Ζαφειράκη, το Oenops και το Κτήμα Θεόπετρα, όπως κάθε φορά με την παρέα του εξαιρετικού και βελούδινου Badoit, και βάζουμε δίπλα τους τα ιδανικά πιάτα…

Τρία κρασιά από τον χαρισματικό Λημνιώνα

Ένα από τα ατού του ελληνικού κρασιού είναι η συλλογή σε μοναδικές και ιδιαίτερες γηγενείς ποικιλίες. Μια τέτοια αναπτύσσεται στη Θεσσαλία, κυρίως στην περιοχή της Καρδίτσας και του Τιρνάβου… και είναι η Λημνιώνα. Βαθύ κόκκινο χρώμα και πληθωρικά αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και λουλουδιών, ενισχύονται από την καλή οξύτητα και τις στρογγυλές ταννίνες.
Αξίζει να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την ποικιλία, που έχει δυνατότητες και είναι μια διαφορετική πρόταση για όσους αγαπάνε τα ερυθρά κρασιά.

Τρία κρασιά από τον χαρισματικό Λημνιώνα

Το κρασί του Χρήστου Ζαφειράκη αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Έντονο χρώμα και ένα εντυπωσιακό μπουκέτο αρωμάτων, που ξεκινάει με γοητευτικές νότες μαρμελάδας φράουλας, σε συνδυασμό με ζωηρά βύσσινα και συνεχίζει με νύξεις πιπεριού και γλυκόριζας. Το στόμα είναι συναρπαστικό, γεμάτο, με μεγάλη επίγευση. Δοκιμάστε το με μοσχάρι μαγειρεμένο στη γάστρα με κόκκινα φρούτα, με αρνάκι και με κίτρινα έντονα τυριά.

Μια άλλη πολύ καλή ετικέτα είναι το Oenops, του Νίκου Καρατζά. Μόλις σερβίρεις το κρασί και το στροβιλίσεις στο ποτήρι, απελευθερώνονται ωραία αρώματα κερασιών, συνοδευμένα από νότες γλυκών μπαχαρικών. Το στόμα είναι γεμάτο, με καλή οξύτητα και νόστιμες ταννίνες. Βάλτε δίπλα κάποιο κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και, γιατί όχι, μακαρόνια με κιμά.

Οπωσδήποτε, αξίζει να δοκιμάσετε και την πρόταση από το Κτήμα Θεόπετρα. Στη μύτη, πρωταγωνιστούν τα αρώματα των δαμάσκηνων και των βύσσινων σ’ ένα φόντο βιολέτας και μπαχαρικών. Το στόμα είναι πυκνό, με πολύ καλή οξύτητα, που κάνει ντουέτο με κόκκινες σάλτσες και λιπαρά κρέατα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.