Οι φυσαλίδες παραμένουν η κλασική επιλογή για τις γιορτινές μέρες. Μέσα από τις φινετσάτες “κορδέλες” που σχηματίζουν, ταξιδεύουν αρώματα, που εμπλουτίζουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ιδού τρεις επιλογές, που θα αφρίσουν ευχάριστα στο ποτήρι σας.
Οι ντελικάτες φυσαλίδες μπορούν να αποτελέσουν το καλωσόρισμα στο ρεβεγιόν, να συνοδεύσουν τα γιορτινά ορεκτικά, να κάνουν ντουέτο με το επιδόρπιο ή να ενισχύσουν ένα γιορτινό cocktail. Τα ελληνικά αφρώδη, τα τελευταία χρόνια, έχουν ανεβάσει τα γκάζια της παραγωγής και της ποιότητας. Δεν είναι λίγες οι νέες ετικέτες που προκύπτουν, ούτε οι περιοχές που μπαίνουν στο κύκλο παραγωγής των αφρωδών οίνων. Ξεχωρίζουμε τρεις ετικέτες, για να πάρετε ιδέες…
Amalia Vintage 2013
Μια πολύ καλή έκδοση μιας κλασική ετικέτας, με βάση το Μοσχοφίλερο. Στην κομψή μύτη κάνουν παρέλαση αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, νυχτολούλουδου και φρυγανισμένου ψωμιού. Το στόμα είναι ζωηρό, έχει ωραίο νεύρο και μεγάλη επίγευση. Βάλτε το στο τραπέζι με τις σούπες, τις τάρτες λαχανικών και τα οστρακοειδή (Κτήμα Τσέλεπου).
Santo Wines Brut
Όταν το Ασύρτικο παράγεται με τη “μέθοδο της Σαμπάνιας”, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Παιχνιδιάρικη και πληθωρική μύτη, με αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, ανανά, αχλαδιού, μελιού, ορυκτών και βοτάνων. Το στόμα είναι σπιρτόζικο και ρωμαλέο και η επίγευση αφήνει ωραίες, γήινες νότες. Δοκιμάστε να το κρατήσετε στο τραπέζι με τη γαλοπούλα και τη γέμιση. (Santo Wines)
Aurelia
Δεν γίνεται να λείπει ένα ροζέ αφρώδες. Το Aurelia είναι ιδανικό και για να κλείσει πανηγυρικά το δείπνο και για να εμπλουτίσει ένα kir royale. Η μύτη φλερτάρει με γοητευτικά αρώματα κερασιού, φράουλας, ντομάτας και βιολέτας. Το στόμα είναι δροσερό, ευχάριστο με κομψή επίγευση. (ΖΟΙΝΟΣ)