Καθώς οι μέρες αποζητούν φυσαλίδες, αυτό το μοναδικό masterclass έρχεται στην ώρα του και… στολισμένο με λαμπρούς παρουσιαστές. Ένα σεμινάριο 3:30 ωρών, που περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία πάνω από 30 αντιπροσωπευτικών ελληνικών αφρωδών και πιάνει το θέμα απο κάθε πλευρά.
Εισηγητές στο masterclass, που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στο Electra Metropolis Athens, θα είναι οι οινοποιοί και οινολόγοι: Laurens Hartman (domaine Karanika), Ιωάννα Τσιλιλή (Κτήμα Θεόπετρα), Απόστολος Ματάμης (Matamis Wines) και ο βραβευμένος sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, ενώ θα συντονίζει ο Στέφανος Κόγιας (DipWSET, δημοσιογράφος-σύμβουλος οίνου, Wine Style).
Θα συζητηθούν:
- οι τάσεις των αφρωδών στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά
- τα χαρακτηριστικά και τα στυλ | Φυσικά Αφρωδη (Pétillant-Νaturel ή PetNat), Ημι-Αφρώδη (Semi-Sparkling) και Αφρώδη (Sparkling) σε λευκό και ροζέ φόντο
- η Παραδοσιακή μέθοδος (Methode Traditionnelle), η μέθοδος της Κλειστής Δεξαμενής (Cuve Close), η μέθοδος Μεταφοράς (Transfer method), η Ancestral, η Dioise, η Asti και η Συνεχής μέθοδος (Continuous method)
- τι κυριαρχεί στην ελληνική αγορά
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε φροντίστε το συντομότερο…
Info: Δευτέρα 17/12, Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15, ώρα προσέλευσης 17:30.
Τιμή συμμετοχής 45 ευρώ.
(Κρατήσεις θέσεων και σχετικές πληροφορίες: τηλεφωνικά 6936103114 | e-mail: skogiass@gmail.com), https://www.facebook.com/events/2420380918204932/)