Follow us

Bubbling in Greece: ένα σπάνιο masterclass στα ελληνικά αφρώδη

Μια μαγική μύηση στον ανερχόμενο τομέα του ελληνικού κρασιού, τα αφρώδη, μας επιφυλάσσει το masterclass που οργανώνει η Wine Style, με παρουσιαστές τα πιο ειδικά ονόματα του χώρου…

Bubbling in Greece: ένα σπάνιο masterclass στα ελληνικά αφρώδη

Καθώς οι μέρες αποζητούν φυσαλίδες, αυτό το μοναδικό masterclass έρχεται στην ώρα του και… στολισμένο με λαμπρούς παρουσιαστές. Ένα σεμινάριο 3:30 ωρών, που περιλαμβάνει τυφλή γευσιγνωσία πάνω από 30 αντιπροσωπευτικών ελληνικών αφρωδών και πιάνει το θέμα απο κάθε πλευρά.

Εισηγητές στο masterclass, που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στο Electra Metropolis Athens, θα είναι οι οινοποιοί και οινολόγοι: Laurens Hartman (domaine Karanika), Ιωάννα Τσιλιλή (Κτήμα Θεόπετρα), Απόστολος Ματάμης (Matamis Wines) και ο βραβευμένος sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, ενώ θα συντονίζει ο Στέφανος Κόγιας (DipWSET, δημοσιογράφος-σύμβουλος οίνου, Wine Style).

Bubbling in Greece: ένα σπάνιο masterclass στα ελληνικά αφρώδη

Θα συζητηθούν:
- οι τάσεις των αφρωδών στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά
- τα χαρακτηριστικά και τα στυλ | Φυσικά Αφρωδη (Pétillant-Νaturel ή PetNat), Ημι-Αφρώδη (Semi-Sparkling) και Αφρώδη (Sparkling) σε λευκό και ροζέ φόντο
- η Παραδοσιακή μέθοδος (Methode Traditionnelle), η μέθοδος της Κλειστής Δεξαμενής (Cuve Close), η μέθοδος Μεταφοράς (Transfer method), η Ancestral, η Dioise, η Asti και η Συνεχής μέθοδος (Continuous method)
- τι κυριαρχεί στην ελληνική αγορά

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε φροντίστε το συντομότερο…

Info: Δευτέρα 17/12, Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15, ώρα προσέλευσης 17:30.
Τιμή συμμετοχής 45 ευρώ.
(Κρατήσεις θέσεων και σχετικές πληροφορίες: τηλεφωνικά 6936103114 | e-mail: skogiass@gmail.com), https://www.facebook.com/events/2420380918204932/)

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.