Follow us

Δυο νέα λευκά κρασιά από το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα

Έχει πάντα ενδιαφέρον να δοκιμάζεις τις νέες προτάσεις εμβληματικών παραγωγών, ειδικά όταν προτείνουν δυο νέα λευκά κρασιά, από ελληνικές ποικιλίες… Εμείς τα δοκιμάσαμε ντουέτο με το καλύτερο νερό που προτείνουν και οι sommelier για τις δοκιμές, το Badoit.

Δυο νέα λευκά κρασιά από το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα

Αγιορείτικο Άβατον λευκό, Τσάνταλη

Η κλασική ερυθρή ετικέτα απέκτησε τη λαμπερή, χρυσοκίτρινη εκδοχή της, από την ένωση των ποικιλιών Αθήρι και Ασύρτικο. Οι δυο ποικιλίες μαζεύονται από τους ιδιαίτερους αγιορείτικους αμπελώνες και οινοποιούνται με προσοχή και φροντίδα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκρηκτικό κρασί στη μύτη, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, που θυμίζουν περισσότερο ξύσμα πορτοκαλιού, μαρμελάδα περγαμόντου και νότες λεμονοανθών. Σε αυτά, προστίθενται πολύ ωραίες νότες από χαμομήλι και λεβάντα. Το στόμα έχει την ένταση της μύτης, είναι γεμάτο, ισορροπημένο, με μεγάλη επίγευση. Αξίζει να το δοκιμάσετε μαζί με λιπαρά ψάρια και παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Edenia λευκό, Κτήμα Θεόπετρα

Δυο νέα λευκά κρασιά από το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα

Και σε αυτή την περίπτωση, η ροζέ αφρώδης Edenia, απέκτησε το λευκό αφρώδες αδελφάκι της από τη γοητευτική ποικιλία Μαλαγουζιά, που καλλιεργείται στις πλαγιές των Μετεώρων, σε υψόμετρο 250 μέτρων από την οικογένεια Τσιλιλή. Με το που το σερβίρεις στο ποτήρι, αναδύονται δροσερά αρώματα λάιμ και δυόσμου, με τροπικές νότες ροδάκινου και βερίκοκου. Οι φυσαλίδες είναι ζωηρές και παιχνιδιάρικες και ενισχύουν, σε συνδυασμό με την τραγανή οξύτητα, την ευχαρίστηση στον ουρανίσκο. Δοκιμάστε το με ένα ριζότο θαλασσινών, με όστρακα, αλλά και με χόρτα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.