Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους ταξιδεύουν με τους παραγωγούς τους στην πρωτεύουσα, για να συναντήσουν το αθηναϊκό κοινό!
Οινόφιλοι και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά των οινοποιείων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα από τα νησιά: Ίκαρία, Κως, Λέσβος, Λήμνος, Μήλος, Πάρος, Σάμος, Σαντορίνη, Σίκινος, Ρόδος, Τήνος και Χίος. Αναμεσά τους, κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας.
Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν τα οινοποιεία: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Boutari Winery, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, Οινοποιία Τσαντίρη, Κάναβα Χρυσού - Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Ύμνος, Milos Cave Winery Konstantakis, Monte Cherchi, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοφόρος Λέσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.
Με τη συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου από 12:00 έως 20:00 στην Αίγλη Ζαππείου.
(12:00-14:00 για επαγγελματίες, 14:00-20:00 για οινόφιλους)
Είσοδος ελεύθερη.
Οργάνωση Vinetum.