Follow us

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier γιορτάζουν 80 χρόνια από τη δημιουργία τους και η έκθεση κρασιού που οργανώνουν κάθε χρόνο φέτος θα έχει ωραίες εκπλήξεις. Ραντεβού στο «Hilton»!

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Τα Cellier δεν είναι απλώς μία από τις καλές κάβες της πόλης. Είναι το πρώτο κελάρι εκλεκτών οίνων και ποτών που δημιουργήθηκε στην Αθήνα πριν από ακριβώς 80 χρόνια, πολύ μπροστά από την εποχή του δηλαδή. Έτσι το 13ο Cellier Wine Fair, πέρα από τους κορυφαίους παραγωγούς του διεθνούς και του ελληνικού αμπελώνα που συγκεντρώνει σε μια ολοκληρωμένη έκθεση κρασιού και αποσταγμάτων, φέτος θα έχει και γιορτινό χρώμα.

Λόγω γενεθλίων, λοιπόν, τα Cellier έχουν εξασφαλίσει σπάνιες φιάλες που θα ανοιχτούν προς δοκιμή, ανάμεσά τους μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του διάσημου οινοποιείου Torres, τα εντυπωσιακά κρασιά του ηγέτη της ιταλικής οινικής κουλτούρας Antinori και τις εκλεκτές φιάλες της οικογένειας Zonin από επτά εξαιρετικές ονομασίες προέλευσης της Ιταλίας. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά το θρύλο της βιοδυναμικής καλλιέργειας της Νότιας Γαλλίας Gerard Bertrand και τον διάσημο παραγωγό ιταλικής γκράπα Jacopo Poli.

Την Κυριακή 14/10, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με ένα συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας στο χέρι και με τη βοήθεια ενός πολυτελούς οδηγού, θα ανακαλύψετε μια ευρεία γκάμα κρασιών, αποσταγμάτων και ντελικατέσεν από 13 ξένους και 21 Έλληνες οινοποιούς, ποτοποιούς και παραγωγούς, απλωμένα στα 1.200 τετραγωνικά της αίθουσας «Τερψιχόρη». Μάλιστα, είκοσι τυχεροί αναγνώστες του «α», συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που τρέχει, θα κερδίσουν δωρεάν διπλές προσκλήσεις.

Το κρασί γιορτάζει στο 13ο Cellier Wine Fair

Στην έκθεση θα γίνουν και δύο πολύ σπέσιαλ workshops με περιορισμένες θέσεις. Το ένα θα εξετάσει την έννοια του vegan κρασιού, που ανταποκρίνεται σε ένα ανερχόμενο lifestyle και θα συνοδεύεται από γευσιγνωσία μεγάλων οινοπαραγωγών (Miguel Torres: Santa Digna Estelado Rose Sparkling Brut και Cordillera Chardonnay 2015 / Marques De Caceres: Verdejo Rueda 2017, Rioja Reserva 2012 και Château Musar 2010 / Torres: Perpetual Priorat 2014).

Το δεύτερο είναι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό σερί αρμονικού παντρέματος σπάνιων παλαιωμένων Port Graham’s (Six Grapes Reserve Ruby, 10 Year Old Tawny, 20 Year Old Tawny, 30 Year Old Tawny, 40 Year Old Tawny, 1983 Vintage, 1994 Single Harvest Tawny, 1963 Single Harvest Tawny) με τις διάσημες ιταλικές σοκολάτες Venchi. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορούν να γράφονται δωρεάν στο Cellier Wine Club, εξασφαλίζοντας πολλά προνόμια και μια έκπτωση 10% επιπλέον του 10% που έχουν όσοι κάνουν αγορές στην έκθεση.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.