Follow us

Καρποθέρι 2018: γιορτάζουμε το τέλος του τρύγου στην Αττική

Για δυο μέρες στις 13 και 14 Οκτωβρίου, στήνονται γευστικές δοκιμές με όλα τα κρασιά του κτήματος, της Αττικής και της Νεμέας…

Καρποθέρι 2018: γιορτάζουμε το τέλος του τρύγου στην Αττική

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως φαίνεται, δεν θα μας επισκεφτεί κάποιος κυκλώνας, το αντίθετο, ο καιρός θα είναι καλός και είναι ευκαιρία για μια εξόρμηση. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να κατευθυνθούμε προς τη Λεωφόρο Κορωπίου για μια βόλτα με concept το κρασί και πιο συγκεκριμένα τον τρύγο.
Μετά από μια οινική χρονιά, που σε γενικές γραμμές πήγε καλά, φτάνουμε στο τέλος του τρύγου. Για να το γιορτάσουμε, ένα από τα πιστά ραντεβού μας τα τελευταία χρόνια είναι το Καρποθέρι, που διοργανώνει με επιτυχία το Κτήμα Βασιλείου.

Καρποθέρι 2018: γιορτάζουμε το τέλος του τρύγου στην Αττική

Ο εντυπωσιακός χώρος του οινοποιείου γεμίζει από εκδηλώσεις. Για δυο μέρες στις 13 και 14 Οκτωβρίου, στήνονται γευστικές δοκιμές με όλα τα κρασιά του κτήματος, της Αττικής και της Νεμέας. Επομένως, θα έχουμε την ευκαιρία να τσεκάρουμε πολύ ωραία και δροσερά λευκά από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες και στιβαρά, εμβληματικά ερυθρά, όπως είναι ο σπάνιος Ηγεμών. Extra στην απόλαυση, θα είναι τα γευστικά ταιριάσματα.

Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στον κόσμο του κρασιού, θα τρέχουν ανά μια ώρα ξεναγήσεις μέσα σε όλους τους χώρους παραγωγής, ενώ γι αυτούς που θέλουν να ενημερωθούν, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων μαγειρικής, διατροφής και οινολογίας από γνωστούς συγγραφείς.
Σε αυτά, να προσθέσουμε τα μυρωδάτα χαρμάνια από τον εκλεκτό καφέ Samba, ζευγαρωμένα με νοστιμιές στις οποίες πρωταγωνιστεί ο μούστος.

Κτήμα Βασιλείου 1 χλμ Λεωφ. Κορωπίου – Μαρκόπουλου

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.