Κρασιά Vaptistis: η Τήνος στα ποτήρια μας

Δυο κρασιά από κυκλαδίτικες ποικιλίες για την εποχή

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 26/08/2018

Ένα καινούργιο οινοποιείο, στην περιοχή Μέση, κυκλοφόρησε δυο κρασιά, λευκό και ερυθρό, από ελληνικές ποικιλίες, που ευδοκιμούν στο νησί…

Όπου κι αν είστε αυτή την εποχή, μπορείτε να “βρεθείτε” γευστικά στο πανέμορφο νησί της Τήνου. Το καινούργιο οινοποιείο Vaptistis, στην περιοχή Μέση, κυκλοφόρησε το καλοκαίρι δυο κρασιά, ένα λευκό και ένα ερυθρό.
Το λευκό παντρεύει το Ασύρτικο με τη Μονεμβασιά. Το ζευγάρι ωριμάζει μαζί έξι μήνες στη δεξαμενή και μετά τέσσερις επιπλέον μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και άκρως καλοκαιρινό. Στη μύτη συνδυάζονται ωραίες νότες φρούτων, με νύξεις βασιλικού και γιασεμιού. Το στόμα είναι πολύ ευχάριστο, ζωηρό, με καλή οξύτητα και μεγάλη πλούσια επίγευση. Δοκιμάστε το με χταπόδι, κωλοχτύπα, σαργό και σκορπίνα.

Το ερυθρό, που αποτελείται από Μαυροθήρικο και Μαυροτράγανο, είναι πολύ ιδιαίτερο και βγάζει μια όμορφη φρεσκάδα και νεανικότητα. Στη μύτη ξεχωρίζουν τα γοητευτικά αρώματα των κόκκινων φρούτων, πασπαλισμένα με μοσχοκάρυδο και πιπέρια. Το στόμα είναι παιχνιδιάρικο και γεμάτο με έντονες νότες φρέσκων φρούτων. Τολμήστε να το συνδυάσετε και αυτό με ψάρια ψητά κυρίως φαγκρί και λυθρίνι. Είναι ιδανικό για μύδια αχνιστά και φούσκες. 

Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό