Follow us

10+1 λόγοι να πάμε στο Peloponnese Wine Festival 2018

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επισκεφτείτε το φετινό Peloponnese Wine Festival, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Διαβάστε τους δέκα πιο σημαντικούς…

10+1 λόγοι να πάμε στο Peloponnese Wine Festival 2018

Εκτός από τoν μεγάλο αριθμό κρασιών, που προέρχεται από μια σύνθεση ετικετών νέας εσοδείας, παλιότερων χρόνων, γηγενών και διεθνών ποικιλιών, νέων εμφιαλώσεων και πειραματικών οινοποιήσεων και τους 42 οινοποιούς, που είναι έτοιμοι να σας γνωρίσουν και να συζητήσουν μαζί σας, υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι για να επισκεφτείτε το φετινό Peloponnese Wine Festival, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Διαβάστε τους δέκα πιο σημαντικούς.

Νέος και ιδιαίτερος χώρος. Η φετινή εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν και τη βόλτα τους!
Παρουσίαση από τη νέα γενιά οινοποιών. Νέο αίμα, νέες ιδέες, νέοι άνθρωποι! Οκτώ οινοποιοί ηλικίας κάτω των 30, που είναι έτοιμοι να πάρουν τα ηνία των οινοποιείων τους, θα μοιραστούν μαζί μας τους στόχους, τα όνειρα και τις ανησυχίες τους, στο αμφιθέατρο του μουσείου, στις 14:00 - 15:30.

10+1 λόγοι να πάμε στο Peloponnese Wine Festival 2018

Masterclass για τις νέες τάσεις στον Πελοποννησιακό αμπελώνα από τον Άρη Σκλαβενίτη στις 12:00 - 13:00. Ήπιας μορφής οινοποιήσεις, κρασιά με ελάχιστα ή χωρίς θειώδη, διαφορετικά δοχεία οινοποίησης, orange wines, πειραματισμοί και ό,τι απασχολεί τους παραγωγούς της Πελοποννήσου τώρα και στο μέλλον, θα βρεθούν στο ποτήρι σας.
Μasterclass για τις βασικές αρχές συνδυασμό φαγητού και κρασιού, από τον Γρηγόρη Κόντο (Dip WSET), με focus τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα, στις 17:00 - 18:00.
Μάθημα οδικής ασφάλειας για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών στο αμφιθέατρο του μουσείου, στις 17:00 - 18:00, όσο οι γονείς θα δοκιμάζουν τα υπέροχα κρασιά!

Διαγωνισμός τυφλής γευστικής δοκιμής με έπαθλο ‘Γίνε οινοποιός για μία ημέρα’!
Συνδυασμοί κρασιών με παραδοσιακά τυριά από το τυροκομείο Κουρουνιώτη στην Γορτυνία.
Συνδυασμοί πέστροφας και σολομού από την G-Fish της Σπάρτης, με τα κρασιά της Πελοποννήσου.
Απολαυστικός καφές από το "Καφέ Σπίνος" της Καλαμάτας.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Street food από το Uberness του Βασίλη Καλλίδη, με γεύσεις που θα συνδυαστούν με τα Πελοποννησιακά κρασιά.

Σημαντικές πληροφορίες για την επίσκεψη σας

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Το κόστος είναι 5 € για το οινόφιλο κοινό, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.

Και για όσους σκέφτονται πως θα πάνε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, η πρόσβαση είναι εύκολη, καθώς το μουσείο διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από Γ’ Σεπτεμβρίου) με κόστος 5 € την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια (γραμμή 1), 600 από την Ομόνοια, 400 μέτρα από την Πλατεία Κάνιγκος και 150 μέτρα από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.