Πολλά κρασιά, πολλοί παραγωγοί και μερικά αποστάγματα έκλεψαν την παράσταση και μας έδωσαν ξεκάθαρα το ποιοτικό στίγμα της νέας χρονιάς…
Τα Boροινά πραγματοποιήθηκαν, γεμίζοντας τη μεγάλη αίθουσα του Hilton με ενθουσιασμένους οινόφιλους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν έπεσε καθόλου ο ρυθμός.
Δοκιμάσαμε πάρα πολλά και ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τρία ιδιαίτερα οινικά highlights, που μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε με τις γευστικές συνήθειες των ημερών που έρχονται, βλέπε Τσικνοπέμπτη και Καθαρή Δευτέρα.
Για την κρεατοφαγία που είναι προ των πυλών, μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση είναι το Lost Hellanico από το οινοποιείο Kitrus. To βαθύ κόκκινο κρασί από τη σπάνια ποικιλία Aglianico μοσχοβολάει αγαπημένα κόκκινα φρούτα με επικρατέστερα τα βύσσινα, κεράσια και δαμάσκηνα. Στο φόντο, διακρίνουμε επίσης μερικές φινετσάτες νότες μπαχαρικών μαζί με νύξεις κακάο, δέρμα και ελιάς. Το Aglianico μπορεί να συνοδεύσει όλα τα κρέατα από παϊδάκια μέχρι φιλέτα και να απογειώσει την κλασική βραδιά τσίκνας.
Για την Καθαρή Δευτέρα ξεχωρίσαμε δυο κρασιά. Ένα καινούργιο, λαμπερό χρυσοκίτρινο, που έκανε το ντεμπούτο του στα Βοροινά από τους Δυο Φίλους. Το κρασί αυτό συνδυάζει την αρωματική Μαλαγουζιά με το ενδιαφέρον Μοσχόμαυρο. Η Μαλαγουζιά υπερτερεί, δίνοντας ωραία αρώματα λουλουδιών και το Μοσχόμαυρο βοηθάει να γεμίσει ο ουρανίσκος με φρούτα. Βάλτε το δίπλα στις γαρίδες και το χταπόδι του σαρακοστιανού τραπεζιού.
Αν έχετε πιο έντονες και λιπαρές γεύσεις, τότε πρέπει να σερβίρετε το Chateau Le grand blanc από το Πόρτο Καρράς. Πρόκειται για ένα σπουδαίο κρασί, που παντρεύει τρεις εκπληκτικές ελληνικές ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Λημνιό. Η μύτη του είναι εντυπωσιακή και κομψή, με ένα γεμάτο μπουκέτων εσπεριοδοειδών και τροπικών φρούτων, ζευγαρωμένων με λευκά λουλούδια. Στο στόμα χορεύουν νότες ροδάκινων, αχλαδιών και βερίκοκων, γεμίζοντας με δροσερή οξύτητα. Η επίγευση είναι μεγάλη και πικάντικη, φλερτάροντας ακόμα και με την έντονη ταραμοσαλάτα.