Follow us

3 κρασιά με άρωμα Βοροινών

Οι καλύτερες προτάσεις για Τσικνοπέμπτη και Καθαρή Δευτέρα...

3 κρασιά με άρωμα Βοροινών

Πολλά κρασιά, πολλοί παραγωγοί και μερικά αποστάγματα έκλεψαν την παράσταση και μας έδωσαν ξεκάθαρα το ποιοτικό στίγμα της νέας χρονιάς…

Τα Boροινά πραγματοποιήθηκαν, γεμίζοντας τη μεγάλη αίθουσα του Hilton με ενθουσιασμένους οινόφιλους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν έπεσε καθόλου ο ρυθμός.
Δοκιμάσαμε πάρα πολλά και ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τρία ιδιαίτερα οινικά highlights, που μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε με τις γευστικές συνήθειες των ημερών που έρχονται, βλέπε Τσικνοπέμπτη και Καθαρή Δευτέρα.

3 κρασιά με άρωμα Βοροινών

Για την κρεατοφαγία που είναι προ των πυλών, μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση είναι το Lost Hellanico από το οινοποιείο Kitrus. To βαθύ κόκκινο κρασί από τη σπάνια ποικιλία Aglianico μοσχοβολάει αγαπημένα κόκκινα φρούτα με επικρατέστερα τα βύσσινα, κεράσια και δαμάσκηνα. Στο φόντο, διακρίνουμε επίσης μερικές φινετσάτες νότες μπαχαρικών μαζί με νύξεις κακάο, δέρμα και ελιάς. Το Aglianico μπορεί να συνοδεύσει όλα τα κρέατα από παϊδάκια μέχρι φιλέτα και να απογειώσει την κλασική βραδιά τσίκνας.

Για την Καθαρή Δευτέρα ξεχωρίσαμε δυο κρασιά. Ένα καινούργιο, λαμπερό χρυσοκίτρινο, που έκανε το ντεμπούτο του στα Βοροινά από τους Δυο Φίλους. Το κρασί αυτό συνδυάζει την αρωματική Μαλαγουζιά με το ενδιαφέρον Μοσχόμαυρο. Η Μαλαγουζιά υπερτερεί, δίνοντας ωραία αρώματα λουλουδιών και το Μοσχόμαυρο βοηθάει να γεμίσει ο ουρανίσκος με φρούτα. Βάλτε το δίπλα στις γαρίδες και το χταπόδι του σαρακοστιανού τραπεζιού.

Αν έχετε πιο έντονες και λιπαρές γεύσεις, τότε πρέπει να σερβίρετε το Chateau Le grand blanc από το Πόρτο Καρράς. Πρόκειται για ένα σπουδαίο κρασί, που παντρεύει τρεις εκπληκτικές ελληνικές ποικιλίες: Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Λημνιό. Η μύτη του είναι εντυπωσιακή και κομψή, με ένα γεμάτο μπουκέτων εσπεριοδοειδών και τροπικών φρούτων, ζευγαρωμένων με λευκά λουλούδια. Στο στόμα χορεύουν νότες ροδάκινων, αχλαδιών και βερίκοκων, γεμίζοντας με δροσερή οξύτητα. Η επίγευση είναι μεγάλη και πικάντικη, φλερτάροντας ακόμα και με την έντονη ταραμοσαλάτα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.