Μάρε Ούρσα: πίνοντας με τη μεγάλη αρκούδα του Μετσόβου

Το συλλεκτικό κρασί του Κατώγι Αβέρωφ

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 21/12/2017

Ένα νέο βαθυκόκκινο κρασί από το Μέτσοβο είναι αφιερωμένο στην καφέ αρκούδα που ζει στην περιοχή…

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε από το Κατώγι Αβέρωφ ένα νέο κρασί, που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Είχα χρόνια να δω μια τόσο παιχνιδιάρικη και ζωντανή ετικέτα, που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κολλάει ακριβώς με το γιορτινό κλίμα των ημερών.

Το νέο κρασί το Μάρε Ούρσα φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Bob studio και την πολύτιμη εμπειρία και υπογραφή του Κατώγι Αβέρωφ.
Όνομα και ετικέτα είναι αφιερωμένα στη μεγάλη καφέ αρκούδα, που συνηθίζει να επισκέπτεται τους αμπελώνες Γινιέτς του Μετσόβου και να… δοκιμάζει μερικά από τα σταφύλια.


Η οικογένεια, για να την τιμήσει, εμπνέεται από την επιβλητική της παρουσία και βγάζει αυτό το κρασί, που αποτελεί την τελευταία κυκλοφορία για το κτήμα Αβέρωφ Cabernet Sauvignon.
Πίσω, λοιπόν, από την εξαιρετική pop art φιάλη, κρύβεται ένα σπουδαίο κρασί και ένας ιδανικός παρτενέρ για τα γιορτινά πιάτα με κρεατικά.
Το κατακόκκινο χρώμα του λαμπιρίζει μέσα από τα ποτήρια και καθώς πλησιάζει στη μύτη, αναδύονται αρώματα κερασιών με σμέουρα και δαμάσκηνα, σε ένα κομψό φόντο μπαχαρικών, βανίλιας και καφέ. Το στόμα είναι πλούσιο, ισορροπημένο, με καλές ταννίνες και φρουτώδη επίγευση.
Βγάλτε το στο τραπέζι του ρεβεγιόν και αν σας μείνει κάποια φιάλη κρατήστε την να παλαιώσει. Αξίζει το κόπο!
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό