Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου επισκεπτόμαστε τα οινοποιεία

Χρυσούλα Κυριακοπούλου 09/11/2017

Η Ευρωπαϊκή μέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009, προσκαλώντας εκατοντάδες οινοποιεία της Ευρώπης να ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό.

Πριν από πέντε χρόνια, το γραφείο για τους “δρόμους κρασιού” της βορείου Ελλάδος, με υπεύθυνη την Αλεξάνδρα Ανθίδου, πρότειναν την συμμετοχή των οινοποιείων του βορρά, στην Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού. Στην Βόρεια Ελλάδα τα οινοποιεία ξεκίνησαν στην αρχή δειλά να μπαίνουν στην λίστα, όμως οι άνθρωποι του Οίνοι Βορείου Ελλάδος  πίστεψαν στην ενέργεια και δικαιώθηκαν. Κάθε χρόνο, ο κόσμος που επισκέπτεται τα οινοποιεία αυξάνεται και δεν αφορά μόνο τους βόρειους. Στον εορτασμό του κρασιού έχουν μπει όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας.  Πέρσι, περίπου 20.000 οινόφιλοι πέρασαν από τα οινοποιεία μόνο της Μακεδονίας.

Φέτος, σημειώνουμε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου για να προγραμματίσουμε την οινική εκδρομή μας σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρισκόμαστε ή θέλουμε να επισκεφθούμε.
Στην Κεντρική Ελλάδα, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στα Νησιά του Αγαίου, στην Κρήτη και φυσικά στη Βόρεια Ελλάδα, τα οινοποιεία είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν και να μας εντυπωσιάσουν με πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Θα δοκιμάσουμε σίγουρα εξαιρετικά κρασιά, θα μπορέσουμε σε κάποιες περιπτώσεις να σερβιριστούμε ακόμα και μέσα από τα βαρέλια, θα περπατήσουμε μέσα στους αμπελώνες, θα παρακολουθήσουμε σεμινάρια και θα απολαύσουμε πολλά pairings. Αυτά είναι ενδεικτικά όσων θα συμβούν την Κυριακή.

Μπορείτε να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες για το τι θα κάνει το κάθε οινοποιείο και να σχεδιάσετε τη δική σας οινική μέρα, όπως σας αρέσει. Θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε στο portal του επώνυμου ελληνικού κρασιού www.winesofgreece.org ή στο site κάθε περιφέρειας ξεχωριστά (www.winesofnorthgreece.gr, www.enoake.gr, www.enoaa.gr, www.peloponnesewineroads.com, www.winesofcrete.gr

Να έχετε μόνο στο νου σας ότι τα οινοποιεία θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα.

Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό