Follow us

Το σομόν κρασί της Gaia Wines

Το 4-6h είναι ένα κρασί που πάει πολύ με την εποχή και μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλά πιάτα...

Το σομόν κρασί της Gaia Wines

Μια από τις hot οινικές τάσεις είναι τα ροζέ κρασιά που παραπέμπουν στο στυλ της Προβηγκίας. Ήδη έχουμε δοκιμάσει αρκετές αξιόλογες ελληνικές προτάσεις, που αποδεικνύουν τον φρέσκο αέρα που πνέει στους εγχώριους οινοπαραγωγούς και τη συνεχή εξέλιξη των ντόπιων κρασιών.
Ένα κτήμα με μεγάλη πορεία και σημαντικές οινολογικές υπογραφές, το Gaia Wines, με οινοποιείο στο Κούτσι Νεμέας και στη Σαντορίνη, πρόσθεσε στη γκάμα του ένα τέτοιο κρασί, το 4-6h, ενισχύοντας τη ροζέ γκάμα του, μετά το διάσημο πλέον 14-18h. Με την ίδια φιλοσοφία, το νέο ανοιχτό ροζέ κρασί έχει πάρει το όνομα του από τον χρόνο που διαρκεί η παραμονή του μούστου με τα στέμφυλα. Η μικρότερη παραμονή, του έχει χαρίσει μια ιδιαίτερη φινέτσα και ένα μπουκέτο φρέσκων αρωμάτων.

Το σομόν κρασί της Gaia Wines

Στη μύτη, για παράδειγμα, πρωταγωνιστούν οι ζουμερές φράουλες και τα κεράσια, με μερικές δόσεις βοτάνων και γλυκόξινων εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι ανάλαφρο, με ωραία οξύτητα, νότες τριαντάφυλλου και κερασιού και γοητευτική επίγευση γεμάτη φρούτο. Το 4-6h είναι ένα κρασί που πάει πολύ με την εποχή και μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλά πιάτα. Μερικοί ιδανικοί συνδυασμοί είναι με γεμιστά, όλα τα λαδερά, τα μακαρόνια με κιμά και για κάτι πιο γρήγορο και παρεΐστικο με μια πίτσα.

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.