Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2017 με εκδηλώσεις

Το privé γεύμα στο Κτήμα Παλυβού και άλλα ωραία

Εύη Σκλατινιώτη 30/08/2017

Ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες και άλλα events μας καλούν το επόμενο weekend στη Νεμέα...

Για 13η χρονιά, οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2017, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και ο Δήμος Νεμέας, μας περιμένουν με πολλές εκδηλώσεις όχι μόνο οινικού αλλά και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου…

Μία από αυτές, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου είναι το σεμινάριο μαγειρικής από τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, στο Κτήμα Παλυβού (12:00-13:00). Θα ακολουθήσει γεύμα, που θα δημιουργήσει live o σεφ. Πρόκειται για ένα μενού τεσσάρων πιάτων, ειδικά διαμορφωμένο για να συνοδεύσει τα premium κρασιά του Κτήματος. Τα τραπέζια θα στρωθούν στον αμπελώνα του κτήματος Παλυβού. (Περιορισμένος αριθμός ατόμων. Τιμή συμμετοχής: 30 ευρώ/ άτομο. Απαραίτητη κράτηση θέσης στο 6946296476).


Το ίδιο απόγευμα, στις 17:00, Ο Γρηγόρης Μιχαήλος (DIP WSET) μας περιμένει να δοκιμάσουμε 8 διαφορετικές χρονιές Νεμέας από το συλλεκτικό Αγιωργήτικο λιαστό κρασί του κτήματος, Ηλίου Τέχνη, συνδυασμένο με τις χειροποίητες σοκολάτες με κρασί και υλικά της αμπέλου που θα δημιουργήσει live ο σοκολατοποιός Στέφανος Διαμαντόπουλος.

Πολύ ενδιαφέρουσες προβλέπονται και δυο Γευσιγνωσίες Οίνων. Το Σάββατο 2/9 "Η άλλη Νεμέα: λευκά, ροζέ, φρέσκα" (διοργάνωση Σ.Ο.Ν.) 12:00 – 14:00 π.μ. στο Δημαρχείο Νεμέας (περιορισμένες θέσεις, με δήλωση συμμετοχής), υπεύθυνοι : Γιάννης Καρακάσης MW,  Γιώργος Φλούδας. Οι ίδιοι θα παρουσιάσουν την Κυριακή 3/9 τη  γευσιγνωσία οίνων με θέμα "ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ TERROIR ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ" (Ώρα έναρξης : 12:00 – 14:00 π.μ., δημαρχείο Νεμέας, με δήλωση συμμετοχής).


Για περισσότερα νέα και εκδηλώσεις σε άλλα οινοποιεία και δημόσιους χώρους της Νεμέας, μπείτε στο www.nemeawineland.com, αλλά και στις ιστοσελίδες των οινοποιείων που συμμετέχουν.
Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2017 είναι: ATHANASIOU WINERY, DOMAINE BAIRAKTARIS, LANTIDES ESTATE, DOMAINE REPANIS, LAFAZANIS WINERY, LAFKIOTIS WINERY, ESTATE PAPAIOANNOU, DOMAINE RENAISSANCE, PALIVOU ESTATE, DOMAINE SKOURAS, MITRAVELAS ESTATE, BARAFAKAS WINERY, DOMAINE NIKOLAOU, ESTATE CONSTANTIN GOFAS, GAIA WINES, SEMELI, KTIMA DRIOPI, ESTATE RAPTIS, BIZIOS ESTATE, STROFILIA, PIRGAKIS ESTATE, NEMEION ESTATE, GIANNIKOS WINERY, KARAMITSOS WINERY, OPSIMOS ESTATE, KORONIOTIS WINERY
 
www.nemeawineland.com
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό