Follow us

Απλά… πολύ ενδιαφέροντα κρασιά

Τα ωραία πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται φιοριτούρες. Έτσι ακριβώς, είναι τα κρασιά του Νίκου Καρατζά…

Απλά… πολύ ενδιαφέροντα κρασιά

Το καλό κρασί, πέρα από το αμπέλι οφείλεται και στον άνθρωπο. Ο Νίκος Καρατζάς είναι ένας σπουδαίος οινολόγος της νέας γενιάς, με πολλές οινικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Μετά από πολλά χρόνια εντυπωσιακής επιμέλειας στα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη, μας συστήνει μια δική του σειρά κρασιών, με τον ελκυστικό τίτλο « Απλά». Τα ωραία πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται επιπλέον φιοριτούρες. Έτσι ακριβώς είναι τα κρασιά του Νίκου. Δοκιμάσαμε πρόσφατα το λευκό και το ροζέ (το κόκκινο οινοποιήθηκε μετά τη δοκιμή μας) και τα συμπεράσματα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικά.

Απλά… πολύ ενδιαφέροντα κρασιά

Το «Απλά» λευκό, από το πάντρεμα της μαλαγουζιάς με το ασύρτικο και τον ροδίτη, είναι ένα γενναιόδωρο κρασί με πολλά χαρίσματα. Ξεκινώντας από τη μύτη, σε κερδίζουν τα έντονα αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου, τα οποία εμπλουτίζονται με νότες λευκών λουλουδιών και ωραίες φυτικές νύξεις. Το στόμα είναι γεμάτο, λιπαρό, με πολύ καλή οξύτητα και επίγευση μεγάλη, που αφήνει μια ευχάριστη φρεσκάδα.

Το «Απλά» ροζέ είναι ένα σοφιστικέ και φινετσάτο κρασί από ξινόμαυρο και cabernet sauvignon. Χαρακτηριστικά είναι τα αρώματα κερασιού, που μπλέκονται με τις νότες μαρμελάδας και λουλουδιών σ' ένα γοητευτικό φόντο φυτικότητας. Το στόμα είναι επίσης σύνθετο, με ελαφριές ταννίνες και φρουτώδη επίγευση.
Αξίζει να τα βάλετε και τα δυο στο τραπέζι αυτές τις μέρες. Το λευκό θα ταιριάξει όμορφα με θαλασσινά και το ροζέ με αγαπημένα ελληνικά πιάτα -βλέπε γεμιστά, γίγαντες ακόμα και μελιτζάνες παπουτσάκια.

Oenops Wines, Προσοτσάνη Δράμας

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.