Follow us

Gastronomy Fair νούμερο πέντε

Έφτασε η στιγμή για το πέμπτο στη σειρά Gastronomy Fair και πρέπει να πάμε προετοιμασμένοι, γιατί μας περιμένουν πολύ ενδιαφέρουσες δοκιμές…

Gastronomy Fair νούμερο πέντε

Πιστή στο ραντεβού της με τους gastro lovers η Deals μεταμορφώνει στις 26 Μαρτίου την αίθουσα "Αφροδίτη" του ξενοδοχείου Intercontinental σε εκθετήριο ψαγμένων gastro προϊόντων, με έμφαση στα spirits, το κρασί, τη μπίρα και τη σοκολάτα.
Συγκεκριμένα, θα δοκιμάσουμε πάνω από 150 ετικέτες κρασιών, από 35 διαφορετικούς επιλεγμένους Έλληνες και ξένους παραγωγούς. Για να πάρετε μια γεύση, ανάμεσα σε πολλά, θα ανοιχτούν φιάλες από τα οινοποιεία Delas, Joseph Drouhin, Leon Beyer, Capannelle και τα ελληνικά Gentilini, Κτήμα Μερκούρη, Κτήμα Σιγάλα και Semeli. Αξίζει να δοκιμάσετε αντιπροσωπευτικά κρασιά από όλους τους ευρωπαϊκούς αμπελώνες.

Gastronomy Fair νούμερο πέντε

Στην κατηγορία των spirits, η Deals έχει κάνει μια εξαιρετική επιλογή σε ιδιαίτερες και σπάνιες ετικέτες αποσταγμάτων. Πρόσφατα, μάλιστα, ενίσχυσε τη συλλογή της με premium gin και βότκες must taste. Σε αυτά, προσθέτουμε τα ελληνικά Roots, το υπέροχο Cognac Bowen, το bourbon Blanton’s, το mezcal La Escondida και το βερμούτ Antica Distilleria Quaglia. Θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλα αυτά τα spirits staight, αλλά και σε προτάσεις κοκτέιλ που θα ετοιμάζουν οι mixologists.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε τη μπίρα. Στην αίθουσα, θα έχει πολύ δυνατή παρουσία, με ιντριγκαδόρικες ετικέτες από Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αμερική, Ιαπωνία και Ελλάδα. Ενδεικτικά, θα κάνουμε testing στις εμβληματικές La Trappe, La Goudale, στις εκρηκτικές Flying Dog, Anchor και στις ελληνικές Delphi και Νήσος.
Να έχετε στο νου σας και τα σεμινάρια που θα τρέξουν από νωρίς την Κυριακή, για τη μαγεία της σοκολάτας, τις μαύρες μπίρες και τα ιταλικά κρασιά.

Κυριακή 26 Μαρτίου: 12:00 – 20:00
Intercontinental Λ. Συγγρού 89-93

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.