Ρεκόρ συμμετοχών στο Peloponnese Wine Festival

Ανανεωμένη η φετινή εκδήλωση

Εύη Σκλατινιώτη 28/02/2017

Περισσότεροι από 2000 επαγγελματίες και οινόφιλοι επισκέφθηκαν το ανανεωμένο ετήσιο φεστιβάλ των πελοποννησιακών κρασιών.

Με τη νέα πλέον ονομασία της, Peloponnese Wine Festival, η φετινή εκδήλωση των Οίνων Πελοποννήσου έσπασε ρεκόρ συμμετοχής με 47 παραγωγούς, αυξημένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και με περισσότερες από 400 διαφορετικές ετικέτες κρασιών. Έτσι, ανακηρύχθηκε ως η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση κρασιών ως σήμερα.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton επαγγελματίες και οινόφιλοι ήρθαν κοντά στους παραγωγούς της Πελοποννήσου και σε επαφή με την ποικιλομορφία, τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα των κρασιών της. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Πελοποννήσου Γιάννης Τσέλεπος, εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς η φετινή διοργάνωση έβαλε ψηλά τον πήχυ, όπως αξίζει στα κρασιά της Πελοποννήσου. Ο στόχος, να παρουσιάσουμε μια νέα εικόνα με φρεσκάδα και δημιουργικότητα, έτυχε θερμής υποδοχής από τους επισκέπτες. Ήταν το πρώτο βήμα, συνεχίζουμε».

Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της έκθεσης τονίστηκε με τα 3 επιτυχημένα masterclasses, τα οποία διεξήχθησαν παράλληλα και είχαν συνολικά 160 συμμετοχές. Μέσα σε μια ημέρα γεμάτη με γευστικές δοκιμές, συνδυασμούς με τυριά, αλλαντικά και σοκολάτα, τεστ γνώσεων, τυφλές γευσιγνωσίες και πολλά οινικά δώρα, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου κατάφεραν να αποτυπώσουν το σύγχρονο πρόσωπο και την εξωστρέφεια της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης της Ελλάδας. Η νέα γενιά των οινοποιών της Πελοποννήσου, δίπλα στους ήδη καταξιωμένους παραγωγούς της περιοχής, ανέδειξαν τη δυναμική του συγκεκριμένου αμπελώνα.
Περισσότερα στο www.peloponnesewinefestival.com
Γράψε την άποψή σου
Κρασί

Χρώμα / κατηγορία

Ποικιλίες

όλες οι ποικιλίες

Τα εξαιρετικά

Αναζήτηση ετικέτας

Αναζητήστε ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα δίνοντας μέρος του ονόματος ή του παραγωγού

Παραγωγοί

όλοι οι παραγωγοί

Το κρασί στην Ελλάδα

Οίνοι ΟΠΑΠ

ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας

Τοπικοί οίνοι

Τοπικοί οίνοι ανά διαμέρισμα

Το κρασί στο εξωτερικό