Follow us

Οίνος ο Αγαπητός και… τηλεοπτικός

Κάθε Σάββατο, ο «Οίνος ο Αγαπητός» μας ταξιδεύει μέσω της νέας εκπομπής της ΕΡΤ1, σε μια θρυλική αμπελουργική περιοχή και συνομιλεί με τους οινοποιούς της…

Οίνος ο Αγαπητός και… τηλεοπτικός

Η ιδέα των εκπομπών του «Οίνου του Αγαπητού», που μεταδίδονται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο απόγευμα στις 7μ.μ., βασίστηκε στον χαρακτήρα ενός ταξιδιωτικού οδοιπορικού στις ομορφιές της χώρας των Ελλ-οίνων. Κάθε επεισόδιο μας μεταφέρει σε μια θρυλική αμπελουργική περιοχή, μας ξεναγεί στα επισκέψιμα οινοποιεία της, συνομιλεί "εκ βαθέων" με τους δημιουργούς τους και παντρεύει τα κρασιά τους με την τοπική γαστρονομία. Ακόμη, μαθαίνουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. Μυούμαστε στην τέχνη της οινογνωσίας και γνωρίζουμε πώς η απόλαυση ενός ποτηριού κρασιού μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.

Οίνος ο Αγαπητός και… τηλεοπτικός

Εντυπωσιακά πλάνα φροντισμένων αμπελώνων από ψηλά, γυρίσματα σε υπόγεια κελάρια, συλλεκτικές ετικέτες και αυθεντικά πρόσωπα της αμπελουργίας μας συνθέτουν κάθε φορά το 45ντάλεπτο οινικό ταξίδι, με ξεναγό τον καταξιωμένο και γνωστό για τη γλαφυρότητα της ομιλίας του οινολόγο, δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου.
Μέχρι στιγμής, έχουν παρουσιαστεί οι ζώνες της Νεμέας, της Μαντινείας και της Σαντορίνης και θα ακολουθήσουν τα Μεσόγεια, η βόρειος Ελλάδα, η Νάουσα, η Δράμα και άλλες εμβληματικές αμπελουργικές περιοχές.
Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν, κάθε Σάββατο στις 19:00 στην ΕΡΤ1 HD…

Επίσης...

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Περισσότερα από

Κρασί

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.